söndag 18 oktober 2009

Fotbollshelg

Yes, fotboll och seger och en del öl. Lördag i ett vackert nötskal! Vi tittar tillbaka på en trevlig helg med resultat som gått vår väg. Liverpool och Chelsea förlorar och City spelar lika, samtidigt som vi vinner. Sweet as pie!

Matchen var väl ingen höjdare och champagnefotbollen var som bortblåst tack vare att Birmingham hade blåstället på från början. Bowyer började med att gå in stenhårt mot Cesc två ggr innan första minuten var spelad och trodde någon att Birmingham hade en trevligare profil utan Taylor på planen så gjorde Ridgewell snabbt alla ledsna med en vansinnestackling på Walcott. Visst tog han bollen men han skadade Walcott samtidigt och helt onödigt när han fullföljde. Jag tänker inte sätta igång någon häxjakt men varför ska man behöva se sån skit varje gång man spelar mot Birmingham?

Fotbollsmässigt var det bara Arsenal på planen. van Persie tog mästerligt emot en stenhård pass från Song och efter lite trixande och ett säkert avslut så var det one nil to the Arsenal. Two nil kom efter att Eboues fina inspel säkert skjutits in av Diaby till just två noll. Som vanligt när Diaby kommer på tal måste man ge honom en bedömning. Och han var bättre än medelmåttig idag. Kul att se. Ett gäng bloggare och forumdebattörer är inne på att Diaby ligger i fas med Songs utveckling från förra året. Receptet för Diaby är alltså speltid och ytterliggare en medioker säsong. Jag frågar mig om vi ska slänga bort ännu en säsong för att utveckla en spelare till toppklass?

Vidare lyckades Mannone strula till en boll som Bowyer gjorde mål på. Almunia såg frusen ut på bänken... Sen spelades matchen av, Arshavin, inbytt i första halvlek istället för Walcott lyckades missa mål från 3 meter, van Persie sköt i ribban och vi missade ytterliggare lite halvchanser. Birmingham hade ett farligt inspel där Mannone lyckades rädda. Sen var det inget mer. Bham tryckte visserligen på men det enda som kom ut från det var en kontring där Arshavin punkterade matchen.

Plus och minus (jepp det ska göras om det så ska bli min död):

++ Vinsten! Jobbet skulle göras och det känns skönt att vi kan gräva ner oss och göra det vi ska. Visar vi lite vinnarskalle nu?
+ Eboue. Ja min personliga hackkyckling (ok, Diaby är årets upplaga) hamnar här för hans kvalité som back. Snacka om att vara på rätt plats. Jag vill fan inte se honom som yttermittfältare när han är så jävla bra som ytterback. Hans defensiv är lika bra som innan men hans offensiv har förbättrats och är klassen bättre än vad Sagna kan bidra med.

-- Skador. Vi tappar Walcott efter en halvtimme. Klart vi kan skylla på Birmingham i det här fallet men vi har inte råd att tappa en spelare efter varje match. Fabiansky skulle varit tillbaka men kom inte. Bendtner skadar sig på träning och Eduardo är inte klar än.
- Målvakter. Jag är inte nöjd med hur sitsen är alls. Mannone verkar ha petat Almunia men inger ingen trygghet längst bak. Vilket lag vinner Premier League med sin tredjemålvakt?

Vi vinner matchen. Det är så jävla positivt men jag hatar i ärlighetens namn alla kappvändare som först skrev av oss som vinnare av PL och sedan nu "höjer ett varningens finger" för Arsenal efter att ha vunnit mot Birmingham. Vad är felet på er??? Efter att ha vunnit mot Birmingham???????

Vi vinner en match som vi ska vinna 100 ggr av 100 och helt plötsligt blir vi inräknade som titelkandidat. Bisarrt är fan ordet. Detta samtidigt som Pool förlorar och enligt väldigt många försvinner från vinnarlistan. Sluta dra en massa slutsatser efter 9 omgångar är väl min poäng med det här. Fuck it, jag är sur. Av nån anledning. Never mind.

Next up är Holland och AZ Alkmaar.

Inga kommentarer: