fredag 23 oktober 2009

Spelare på väg tillbaka

Igår fyllde Wenger 60 och ett stort grattis härifrån skickades, men försvann ut i etern. Jag är värdelös på att backtracka försvunna blogposts så det blir tyvärr inte mer än gratulationen ovan.

Jag satte även plus och minus igår, hur jag nu lyckades med det, med tanke på den värdelösa matchen. Det var svårt som fan att identifiera positiva händelser att ta med sig ifrån matchen.

Idag är en ny dag och vi har ett gäng spelare på väg tillbaka. Bendtner och Rosicky är 50/50 precis som Almunia var inför helgens match. Eduardo ska vara tillbaka så om man ska dra en direkt parallell till Birminghamatchen så kommer Eduardo inte vara i truppen medan Bendtner och Rosicky finns där. Arsenalsk logik kallar jag det där.

Nasri kommer antagligen finnas med i truppen men behöver mer speltid innan han ska testas i riktiga sammanhang. Så vi får se honom mot Liverpool. Tack för det. Walcott is out men vi har tre hela och rena målvakter och nu är det grymt intressant om Mannone får fortsatt förtroende. Almunia var tydligen inte helt fit i tisdags och det var därför italienaren användes. Yeah right.

Igår hölls vårt Annual General Meeting och det verkar ha gått bra. Vi är på rätt väg, till skillnad från en rad andra klubbar. I princip handlar det om vilken väg vi tar mellan att klara oss ekonomiskt oberoende från en helkorrumperad värld eller att lägga klubben i händerna på en ekonomisk jätte som kan göra lite som han eller hon vill. Vi går mitt emellan tydligen. Good for us.

Peter Hill-Wood
klämde ur sig ett härligt citat:
“We haven’t got $500billion to put into the club, but I don’t consider Tottenham and Aston Villa rivals, frankly. We will be up there and any worries about Champions League income are unlikely to come to fruition.”
Detta gillas givetvis och de nordliga grannarna kan glömma Champions League!

En hel rad spelare länkas ihop med oss inför transferfönstrets öppnande. Vi är ju trots allt bara drygt 2 månader därifrån så håll i er framemot jul. Eden Hazard, Seige Keita och Mario Balotelli är nya namn på listan. Orka säger jag.

West Ham på söndag. Kan bli en svår match. Mer om den imorgon.

Inga kommentarer: