lördag 24 oktober 2009

West Ham

Woho, Spudsen loosar hemma mot Stoke och imorgon tappar minst ett big four team poäng. Yi-fucking-ha! Och höjdpunkten blir självklart West Ham - Arsenal och förhoppningsvis skickas en trepoängare från östra London till norra London.

Har man varit i London men aldrig kännt sig sugen på att åka ut till Upton Park, eller Boleyn Ground, så har man missat en riktigt nice sightseeing spot. I ärlighetens namn så är det en kontinental resa. Man promenerar ner för att ta tuben och när man åkt i halvtimme från centrum så går man ut från stationen och kommer ut i något som känns som ett helt annat land. Det är helt enkelt en jävligt billig resa. Det är grymt fett att promenera längs Green street och känna stämningen runt området och pang så ligger Upton Park där.

Som sagt ta ett par timmar av Londonvistelsen och kolla in det!

Efter veckans bravader i Holland räknar jag med en lite trevligare avslutning. Det finns inte att tappa poäng i dagens läge, särskilt inte när andra topplag gör det med säkerhet. Så skulle vi ha en 1-0 ledning är det dags att stänga butiken och inte släppa till onödiga frisparkar eller kategoriskt strunta i att försvara på fasta situationer.

Nu gäller det West Ham som ligger näst sist även om det inte motsvarar verkligheten. Det går inte att bara ställa ut skorna utan det kommer bli kamp. The Hammers har ett gäng spelare som är kapabla för att ställa till det för Arsenal, Carlton Cole är tung och explosiv, Diamanti är liten och teknisk och Upson är en slitvarg. Tyvärr för West Hams del så är de nästan lika skadedrabbade som vi med Dyer och Ashton som tunga pjäser vid sidan av.

Med ett gäng frågetecken på bla. Bendtner så blir det ganska rörigt att ställa upp en elva och med vår helt fantastiska målvaktssits så är det bara chansningar. Som jag har förstått det så står Rosicky över matchen men Big Phil ska banne mig sitta på bänken. Woooohoooo.

Ok, så här gissar jag:

Mannone
Sagna - Gallas - Vermaelen - Clichy
Cesc - Song - Diaby
Eboue - van Persie - Arshavin

Vill Wenger gå lite offensivare börjar Bendtner istället för Eboue eller kanske Eduardo (vilket jag hade tyckt varit jävligt intressant).

Bossen har snackat en massa om hur mycket han respekterar Zola och han tycker lite synd om honom som ligger långt ner och har en minst sagt trasslig ekonomi i klubben. Som jag har fattat det så längtar varje Hammers fan på att klubben ska säljas / köpas för att det ska pumpas in lite pengar i klubben och man därmed kan känna sig lite mer stabil. Nåja, not my club not my problem.

West Ham är dock en läxa man bör läsa. Låt inte din klubb ägas av en person som litar på banker där det inte finns likvida medel. Island = inte ok, Abu Dabi = mer ok. För oss så är det en amerikan som sakta men säkert köper aktier men det verkar vara helt i sin ordning eftersom han tydligen har moral utöver det vanliga och skulle låta klubben skötas precis i den anda som idag. Då kan man undra varför han köper mer aktier? Är det bara för att tjäna lite mer pengar? Få lite mer utdelning på aktierna? Jag vet inte men jag tycker det är creepy. Jag trivs som allting är nu... ägandet ligger lite löst och vi har en styrelse som sköter sig så varför laga något som inte är sönder?

Nåja, nu är det matchen imorgon som gäller och jag hoppas och tror på en 2-1 seger. van Persie och Cesc gör varsitt och vi släpper in ett oroväckande enkelt mål som vi lätt kan skylla på en enskild spelare.

Till imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

bra blogg! ska bli intressant och se hur vermalelen sköter sig mot kraftpaketet cole! kommer bli en bra match imorgon och arsenal vinner med 3-0!

Mike sa...

ja cole vs vermaelen blir intressant att följa. jag är lite mer pessimistisk, inga 3-0 här inte men dock 2-1 :)