tisdag 27 oktober 2009

Carling cup

Dags att gå vidare och glömma helgens studieresa till västra östra (smaka på den, Västerbotten ligger ju på östkusten, nåväl fuck it) London. Efter att ha gått igenom ett stort antal andras åsikter så verkar det som att jag har tagit väldigt hårt på resultatet och alla har sin egen lilla twist på vad som egentligen gick fel. Vi stannar där och rider vidare mot nya matcher i en turnering vi kan vinna istället.

Carling Cup. Inför säsongen lanserade Canal+ en ny punkt på agendan genom att lägga en turnering till sitt utbud, nämligen Engelska Ligacupen, mera känd som Carling "Kalle Anka" Cup. Detta gjorde mig rörd till tårar eftersom jag alltid hatat att behöva leta streamar till dessa matcher i vanliga fall. Nu visade sig att C+ bara pallade med 2 matcher per runda så jättemycket YoungGuns var inte på agendan. Men så lottas vi mot Liverpool och gör det till en "måste visa match". Good for us. 20.45 imorgon bänkar vi oss i tv-soffan och skiter ett stort stycke i AVGÖRANDET (av allsvenskan).

Arsenal.com har ett gäng intervjuer med spelare som är disponibla och istället för att slå ihop dessa till en enda stor så lägger man ut dem på olika länkar. Kan detta vara ett litet trick för att man ska slippa se de något framtvingade pissrapporter från helgen? Kanske.

Knogjärns-Armand vill gärna visa upp sig tillsammans med en något (som det verkar på mig) övertänd Coquelin. Startelvan känns lite svävande dock. Vill man läsa på lite om våra reserver/ungdomar så hänvisar jag till YoungGuns.

Så, vem fan står i mål? Det känns lite absurt att det är en seriös fråga att ställa men den enda som egentligen kan räknas bort som målvakt är Mannone. Så Fabianski eller Almunia? Det vore generalfel att inte ge Almunia en match i benen om det nu skulle vara så att Wenger petar Mannone till helgens match. Fabianski var vår andremålvakt när säsongen startade och borde därför stå i CC. Om Fab används på imorgon så ska han också vara back-up till Mannone för vi kan fanimig inte slänga in andremålvakt utan en match i benen om något skulle hända med Vito.

Så målvaktsuttagningen till imorgon är väldigt avgörande sålänge man funderar på att peta Mannone som nummer 1. Vi går vidare. Hur backlinjen än ser ut så är den väldigt rutinerad. Silvestre och Senderos måste få lite speltid och bildar säkert mittlås, på vänsterbacken konkurrerar Gibbs med Traore vilket inte är något självklart val. Högerbacken finns det alternativ på också. Kanske borde Eboue spela men antagligen blir det Gilbert som tar platsen, bubblare är Craig Eastmond som gjort bra ifrån sig föregående säsong i bla. FA youth cup.

Mittfältet består antagligen av Ramsey, Coquelin och Nasri. Här kan även Traore dyka upp. Framåt är det Vela och Wilshere som är säkra, antagligen kliver Watt in mellan dessa två och elvan är fullbordad.

Jag tar en snabb tripp på memory lane och hittar Baptista som kunde göra massvis med mål i Carling Cup laget och särskilt mot Liverpool. Tyvärr var brassen frusen och värdelös när det kom till PLspel och fick respass tillbaka till spanien illa kvickt. Baptista var en sån spelare som fansen skrek efter i 1½ säsong och när han väl kom hit så var han medioker. Detta borde ge alla en tankeställare när de ger sig ut på transferspekulationer. Wenger vet, låt det vara så!

Som en sista notering för dagen är det dags för målsättnings uppdatering tycker jag. Kanske, och detta är ett stort kanske, borde vi satsa lite på CC? Vi är för fina för att vinna CC medan andra kritiker gnäller på oss för att vi inte vinner titlar. Så, en satsning på CC är kanske receptet. Säg att vi vinner och vi har ett svar på alla som drar upp 5 år utan titlar. Jag är mycket medveten om vad jag precis har föreslagit men man måste förstå att detta är ett svagt ögonblick för mig. Ska vi sänka målsättningen till Sp*rs nivå? är en relevant kommentar. Svaret är givetvis NEJ, men där finns ett litet rop på bekräftelse hos mig. Jag vill att Arsenal ska bli bekräftade som en vinnarklubb och när vi inte lyckas med detta i de större sammanhangen så får man kanske vända sig till de mindre för detta.

För som bl.a. SweArse tar upp så behövs det en attitydförändring och en grundlig utvärdering över hur bra vi egentligen är. År efter år står vi och skriker att vi är bäst, vi har de vackraste spelarna och det vackraste spelet och år efter år blir svaret från övriga världen: vinn något då! BEVISA ATT NI KAN VINNA! Eller rättare sagt: NI VINNER INGET, HUR KAN NI VARA SÅ JÄVLA BRA? Alla Gooners vänder sig inåt, idiotförklarar den skrikande och stoppar huvudet i sanden. Trots detta har vi inget med slutstriden i ligan att göra och fått respass i cuperna så varför är vi bra? Scoring Arsenal är tyvärr också Conceding Arsenal och om vi inte stryker ut det sista vinner vi aldrig något.

Det får vara slut med att halka i semifinaler. Slut med att nick frilägen mitt på målvakter och SLUT med att släppa till mål på fasta situationer!

Nu en liten kul nyhet: Slut!

Inga kommentarer: