söndag 1 november 2009

North London Derby: Done

Hur det ens var spännande är svårförklarat. Sp*rs hade pratat upp sig själva med Keane, Crouch och Redknapp svamlande om djup trupp och större rutin och allt vad det hette. Vi såg var det landade. Det kanske inte är så svårt, det landade i huvudet på Crouch men sen hände det inget.

Bentley satsade på två gula kort så snabbt han kunde men Clattenburg misslyckades med att dela ut dessa. Hand söker boll har aldrig varit mer solklart. Men ref missade.

Sagna verkar ha fattat det där med hårda låga snabba inlägg och efter en halvtimmes småsömnig kamp med enbart en jätteräddning av Gomes på Fabregas skott så fotade van Persie in 1-0. Ledley King såg mer än trög ut och när Capello letar mittbackar tittar han aldrig mer på Sp*rs. För Cesc snodde bollen direkt från avspark och sprang igenom allt vad defensiv Sp*rs hade ut på plan och gjorde 2-0. 11 sekunder speltid från det första målet. Underbart.

Vis av erfarenhet var man fortfarande nervös med våra tidigare tvåmålsledningar från förra helgen och förra säsongen. Men Sp*rs bjöd inte på något. Jag har aldrig klarat av att se på deras klubbmärke i längre tid än en sekund men det måste stå något om impotens på deras logga.

3-0 kom ganska tidigt och då släppte allt på riktigt. Clattenburg måste ha fått en tillfällig stroke och chockade samtliga spelare när han gav fördel istället för att förstöra spelet. Sagna kopplade först och slog ett inlägg som Gomes fumlade med och van Persie gjorde ännu ett mål.

Guld!

Sen praktiserade Arsenal passningspel med Sp*rsare som koner och när Eduardo kände för det skaffade han sig frilägen. Tama är ordet som beskriver avsluten men i längden behöver han speltid och matchträning över längre perioder för att göra de mål vi kanske behöver mer än större förnedring av grannarna. Och utan att skada sig. Det gjorde Bendtner. Synd!

Så här lätt har vi nog inte stängt en match men vi gjorde det med en säkerhet som jag inte sett innan och om det har tränats på den biten är jag väldigt nöjd med resultatet. Den enda chans Sp*rs mäktade med i andra halvlek var en feldömd frispark som Bentley slog mitt i mål, på Almunia.

Almunia, tillbaka som förstemålis (tack för det) gjorde en stabil match, visserligen utan prövningar men ändå en nolla. Jag vill inte rota i det för mycket men här är antagligen anledningen till mycket av den senaste tidens frågetecken ang. spanjoren.

++ Song. Käkade upp mittfältet och även om Sp*rs inte försökte bjuda till så var han säkerheten själv. Nerverna lämnade han kropp när han sulade den första bakåtpassen till en hörna och sedan var det felfritt.
+ Cesc och van Persie! En soloräd som måste vara kandidat till årets mål och sedan två fox-in-the-box skitmål tog hem segern. Bäste målskytt och assistpassare tuffar på!

-- Sp*rs
- Sp*rs

Inga kommentarer: