måndag 9 november 2009

Wolves och landskamper

Sådärja, andraplatsen är säkrad och vi har trots det en match mindre på United. Skönt som fan. 3 fina poäng kammades in i lördags och vi har lite av den tur som gör en till vinnare.

Wolves pressade högt upp i planen som fan och det verkade inte som vi var riktigt beredda på det. Underligt men vi löste det hyfsat. De första chanserna fick Wolves på nickar som var mer eller mindre nära målramen. Sen skadade sig Diaby och in kom en saknad Song. Nästan direkt skapade vi en farlig frispark som ledde till en hörna som ledde till ett självmål och one nil to the Arsenal. Inte mycket att säga, visst har Wolves otur men hade inte bollen gått in via en Wolvespelares knä så hade Eduardo gjort målet själv.

Efter det rann Wolves energi ur dem och spiken i kistan slog de in själva, än en gång med Eduardo som assisterande. Sen var det dags för matchens behållning och en underbar nedtagning/assist av van Persie på Sagnas inspel. Till Cesc som tagit löpningen och missade följande friläge. Sjukt vackert.

Sen spelades matchen av. Arshavin gjorde mål, ur ingenting och även om ett femte borde kommit så lyckades Wolves tröstmåla på nick i 89e.

++ 3-0 målet. Omgångens och antagligen månadens mål. Cesc bryter spelar Sagna som spelar in till van Persie som har en otroligt läcker touch till Fabregas som fullföljer. Undrar hur många sådana mål Wolves har sett på Molineaux?
+ Song. Kommer in och vänder matchen med sin närvaro. Betyder lite för mycket för vår defensiv och det leder till...

-- Songs ersättare. Vem är han? Finns han på bänken eller på ungdomssidan? Denilson, Eastmond eller Coquelin eller kanske Ramsey/Diaby. ANC kan förstöra hela säsongen faktiskt. Å andra sidan har Chelsea ett gäng spelare som sticker också så vem vet...
- Insläppt mål igen. Inte för att jag bryr mig men det har hänt lite många gånger och en dag gör vi inte 4 mål framåt och pang så sitter vi med 1-1 eller nått. Nåja den dagen den sorgen.

2 självmål bäddade för segern men snälla, sitt inte och säg att vi inte haded klarat det utan hjälp. För det är bara fel, såååå jävla fel. Och ta inte upp det berömda "om"et. "Om vi gjort mål på några av våra chanser första halvtimmen så hade vi..." blablablabla. Ni förlorade, get over it. Börja med att inte göra självmål så kanske chansen finns att vi gör målen istället, pucko!

Vidare till landskampsuppehåll. Yeah. Som jag har längtat. Förhoppningsvis så slipper vi skador eftersom de mer etablerade spelarna inte ställer upp på en träningsmatch i november när man kan bubbla bubbelpool på London Colney istället. Tyvärr har vi ett gäng fransmän som är så illa tvungna att delta i playoff spel. Så, vi får hålla i hatten och hoppas att Sagna och Gallas klarar sig undan alltför tunga smällar.

Övriga nyheter är en lista. Ljungberg blev 49a och det är ju jävlar i det något att skriva om. Inte för att vara sån men klubbens egna fans röstade för något år sedan fram en egen sån här lista som känns bra mycket mer relevant. För den som tar en extra titt har ABs översättare lyckats missa ett "apperances" (plats nr 3). Well done!

Sen är det inte mycket mer än det vanliga, om hur starka vi måste vara i november, hur mycket vi tror på varandra och hur tuffa vi måste vara framöver etc.

Nästa match är det lååååångt till. Sunderland borta. Det är ett test som heter duga. Faktiskt. Jag tror dock att vi hade fått det sju resor värre om Kenwyne Jones hade spelat så det är alltid något att vara glad för. Han är avstängd till dne 29 november. Resten ska inte vara alltför svårt. Bent verkar ju hittat tillbaka till gammal god Sp*rs form där man missar allting. Gordon i målet verkar också bli borta efter att Defoe gjort en riktig fuling och sparkat på honom.

Inga kommentarer: