onsdag 25 november 2009

Champions League etapp 1. Avklarat!

Jag stör mig något fruktansvärt eftersom min punkt tangent är trög som faan och därför blir det inte alltid . när jag trycker Vidare till det viktiga. Fan där funkade inte punkten igen. Crap.

Igår tog vi oss vidare ur gruppen som etta vilket inte leder till något särskilt i nästa stegs lottning. Standard Liege var väldigt dåliga men lyckades skrapa ihop ett gäng målchanser men missade eller hade lite otur. Bland annat en solklar straff missade domaren. Det utjämnades dock men om inte Gallas hade smällt ihop skallen med Arshavins så hade straffsituationen aldrig blivit av. Tror jag.

Nasri utnyttjade en grov försvarsmiss på Vermaelens uppspel och gjorde 1-0 med ett mycket vackert avslut. Man kan inte säga att Nasri varit övertygande bra, oavsett vad idioterna på Viasat vill påskina, men avslutet var pure class och han får gärna ta fram samma känsla mot Chelsea.

Denilson var tillbaka och smällde in en vobblande boll från 25 meter och den satt härligt. Denilson gjorde för övrigt en bra match och det känns lite tryggare på mitten med både honom och Song. Song ja, vilken spelare alltså. Han positionsspel är lika bra som Essiens och kan går vinnande ur 80% av duellerna. Underbart.

Jag kom på mig själv med frågan om Song var så bra eller om resten av spelarna var mediokra. För går man tillbaka ett år så satt man och svor över Songs luffsande runt över plan medan han nu leker catcher in the rye lite varstanns. Jag tänker hålla inne med ett definitivt svar men min positiva läggning (yeah!) säger att han är så bra. På pluskontot finns även en kontraktsförlängning.

Liege var vårdslösa och på slutet gick de in i en rad dueller på helt fel sätt. Resultatet blev att Gibbs bröt ett ben i foten och blir borta 3 månader. "A big hole in his leg" tack Wenger för beskrivningen. Cesc fick ett gult efter att ha skällt ut Gonzales som först dragit Cesc i tröjan och sedan tacklat honom vårdslöst. Gonzales tog utskällningen på rätt sätt och försökte skalla en otroligt mogen Cesc som bara backade undan. Rött kort och godnatt för Gonzales och Cesc visar prov på självbehärskning av den högre skolan. Hur det gula kortet kom till vetefan faktiskt, barnsligt av domaren.

++ Song. När sista kvarten var kvar hade han bollen oavbrutet och även om hans passningspel inte var av den högre skolan kämpade han tillbaka varenda tappad boll. Den attityden ger plus i min bok. Feta!
+ Denilson och Nasri var båda bra och gjorde också mål på spektakulära sätt. Känns givna på söndag!

-- Skadorna. Arshavin skaffade sig några stygn i huvudet efter att han och Gallas skallat ihop. Gallas mullade igen ett öga samtidigt och var inte det nog så byttes han ut med vristproblem. Antagligen tillbaka till söndag. Och till sist Gibbs, tre månader. Clichy kommer tillbaka om tre veckor och vikarierande back blir??? en av mittbackarna eller en oprövad yngling.
- Defensiven känns som mer än ett litet problem. Vi borde släppt in minst ett mål igår men klarade oss undan med hjärtat i halsgropen.

Det gnälls som vanligt från supporterhåll om sparande av spelare men ärligt talat så har jag väldigt lite förståelse för det hela. Det görs en bedömning inför varje match som fungerar efter de här reglerna:
1. Är du det bästa alternativet för att spela på din position?
2. Är du 100% fysiskt som mentalt?
3. Är matchen meningsfull på något sätt?
Är svaren ja på frågorna spelar du. Svaret på sista frågan var "ja", resterande frågor är upp till spelare, manager och läkarteam. Och vem är du och jag när det kommer till att byta ut spelare från tvsoffan? Har vi någon aning om inte Nasri, Gallas och Denilsons skaderisker var större än risken att Gibbs skulle skada sig? Nej. Frustrerande? Ja!

Så om vi inte vill hamna i ett läge där vi är mer rädda att låta spelarna spela än glada att de gör det så får det vara nog med gnäll. Ska man isåfall ha en förstauppställning som spelar i stormatcherna och sedan vilas av skaderädsla i matcher mot mindre lag så har man nått en sjuk parodi.

Nu blickar vi framåt. Chelsea i helgen!!

Inga kommentarer: