fredag 11 september 2009

Landslag, Wenger och FOTBOLL, RIKTIG SÅDAN

Det slår mig att det mest frustrerande man kan göra är att inte låta folk gå vidare. Om du har en clash of the titans match, en spelarvärvningsdom och en anklagelse med matchavstängning som påföljd så är receptet att släppa alltihop löst precis innan två veckors uppehåll. FRUSTRERANDE blir resultatet. Jag tror inte det är nyttigt för någon att behöva älta skiten fjorton dagar framåt. I media, på forum, i chattar och bland folk i det publika rummet så har det diskuterats in i det oändliga och det alla egentligen vill ha sagt är: varför spelar vi inte bara en omgång och glömmer all jävla skit?

Nä, för det har varit landskamper. Och alla vet vad det betyder; skador! Arshavin missar tre matcher och Wenger är "upset". I något tidigare inlägg kommenterade jag en artikel där det stod något i stil med "Arshavin faces Wengers fury". Och nu gör han det. Jag har skadat mig själv ett antal gånger och ännu fler gånger har jag gått in i matcher där jag redan innan har haft ont. Visst är det vi som betalar killens lön och ska han skada sig så ska han skada sig när han spelar i klubblaget men det finns fortfarande vissa poänger att göra. Om han känner sig frisk nog att spela så spelar han, oavsett om han är uttagen till Arsenals reservlag eller till sitt landslag. Och spelar man 90 minuter vilket Arshavin gjorde mot Wales så kan jag inte tro att han hade speciellt ont. Så tre matcher är det som gäller, vilket givetvis suger men spel i landslag är, hur jävla illa jag än tycker om skiten, inte bara dåligt. Han trotsade inga order eftersom alla hela spelare som vill spela för sitt landslag får spela om de är önskvärda.

Nicklas Bendtner har gjort mål i båda Danmarks 1-1 matcher och efter att ha startat på bänken senast mot United så är jag övertygad om att det aldrig är fel att göra mål och skaffa sig självförtroende. Detsamma gäller för Eduardo, Cesc och van Persie. Eduardo fick också ett fett utbuande som han enligt uppgifter inte bryr sig ett skit om, men skulle han bry sig så är det värsta avklarat vilket kan vara skönt för oss som Gooners. Det var väl det enda positiva jag kunde gräva fram.

Cesc och Rosicky är tillbaka i a-laget och har fått lite matchträning (kanske borde stått ovan). Kan vi ge Rosicky en halvtimme mot Citeh utan att han imploderar totalt så är jag nöjd (och han också antar jag).

Wenger har gått ut med en intervju om talanger och var de borde få spela etc. Som vanligt finns det en hel del intelligens från Arsene men det finns en hel del outsagda saker som borde kommit fram också enligt min mening. Jag vet inte om Wenger har samma tankar som jag men jag kan inte tänka mig att detta är ett försvarstal för vad Chelsea plus andra klubbar håller på med utan mer kritik mot Fifas och nationella förbunds regler. För genom åren har Arsenals spelare blivit påhoppade av en rad klubbar och då har kritiken från Wenger inte varit nådig. Dessutom har Arsenal blivit anklagade för samma sak som Chelsea blivit dömda för nu. Skillnaden är naturligtvis gigantisk. Vi vet att Chelsea med Kenyon och Arnesen gör helt otroliga övertramp gentemot andra klubbars talanger och jag kan inte tänka mig att Wengers intervju är något försvar för andra klubbar. Vi, Arsenal, sköter scoutande och signande av talanger på ett bra sätt. Punkt. Tror jag. Men vad vet jag? Jag förmodar det helt enkelt eftersom det nu anmäls till höger och vänster och Arsenal klarar sig undan det. Hittills. Och en anmälan är inte lika med att något fel har gjorts.

Så, vad Wenger vill ha fram är att marknaden ska vara mer rörlig, ekonom som han är. Och resonemanget att Kakuta kommer från en mindre klubb från början innan Lens är inte ett "OK" till att övertala spelare att bryta kontrakt eller skita i sin nuvarande klubb utan en kritik mot konstiga regelsystem som inte är lika över landsgränser och att kryphålen i dessa är fucked up. Alla har nog hört talas om att man får kontraktera spelare som bor inom en 90 km omkrets även fast de är under 18. Därför gör man det enkelt för dem och flyttar hela familjer över halva Europa för att kunna signa en potentiell storstjärna. Klart alla unga talanger vill spela i Arsenal, United eller Chelsa (osv.) men det betyder inte att andra klubbars utbildning är sämre. Vi tar årligen hit ungdomsspelare som "behöver" lånas ut något år till Bundesliga eller Championship innan de kan ta en plats i vårt a-lag. Detta är ren jävla fakta och där blir tyvärr Wengers prat om utbildning lite genomskinligt. "Vi fixar hit spelare, ger dem ett år i vår utbildning men om de inte är färdiga får de spela i en lägre division eller i ett annat land och när de är färdig"utbildade" där så får vi se om storklubben orkar ta emot dem".

Nu blir det Citeh! Förhoppningsvis spöar vi dem hårt. Adebayor ska ner i skiten. Som det står i dagens Arseblog så borde det inte bli så svårt: håll en rak offsidelinje och Ade sköter resten själv. Toure kommer förhoppningsvis få det applåder han förtjänar men tyvärr måste vi lura honom åt helvete och göra 10 mål mot skrytbygget City.

Med ett gäng skadade hoppas jag på Bendtner i matchen. Hans hemmaspöke gör att alla mål komemr på bortaplan och då ska han fan spela. Offensivt är det fint.. Eduardo,van Persie, Bendtner och Cesc bakom. Alla målskyttar i landslag. Kan vi hålla Diaby borta från eget straffområde finns det anledningar till att han ska spela också även om Denilson förtjänar att få fortsätta. Song är självklar och backlinjen kan man inte klaga på heller!

Mer i morgon men om det inte blir så, så ser jag fram emot 3 poäng och ett ljusblått förnedrande.

Come on Gunners!!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

fan om adde gör mål på oss.. och som du säger är bendtner given i elvan.. känns också nyttigt att ha han på fasta defensiva mot adde, lescott med flera.. skön blogg..

Mike sa...

håller med, hörnor känns som det största hotet faktiskt. adde, lescott, toure på huvet och sen barry som samlar upp och sen använder sitt skott.

Riz sa...

Hej
Jag vet inte varför Wenger är arg nu när han gick med på att Arshavin ska spela landskamperna.Om han var lite skadad så borde Wenger inte tillåtit honom spela.Ta t-ex Ibrahimovic,jag kommer ihåg att han spelade i helgen och när det var landskamp i mitten av veckan och nästa helg så sa man att det är tveksamt om han kommer till spel,han spelade förstås inte för landslaget men han blev alltid frisk på ett konstigt sätt nästa helg när inter -eller juve spelade.
Jag känner att det är de stora klubbarna som bestämmer om det handlar om svenska spelare men arsenal verkar inte ha så stor makt.det är vad jag tror förstås.
Du skriver bra mike...fortsätt så,men måste jag säga att den sista du skrev blev rätt lång

Mike sa...

Wenger borde sagt nej tack till ryssland om han nu var så orolig, känns inte svårare än så. att överlåta beslutet till en spelare känns lite oansvarigt men men, gjort är gjort.

zlatan spelade dock halvskadad sveriges två matcher nu. kanske är det bara italienare som kan hålla sina spelare undan landslag?

ibland blir det långt :P jag borde strukturera mig bättre antar jag.