måndag 14 september 2009

Adeeebayoooor

Ja, var ska man egentligen börja? Smaklöst.

Vi radar upp hela skiten helt enkelt.
1. Adebayor spelade otroligt fult mot Arsenals spelare med stämplingar på bla. Cesc och Song.
2. Adebayor kom med en helt vansinnig eftersläng 4 meter framför en blind domare.
3. Adebayor gjorde 3-1 och punkterade matchen.
4. Adebayor tar en löpning över en hel plan (något han inte gjorde på hela förra säsongen) för att fira sitt mål framför Arsenals supportrar.

Man kan vrida och vända på jävligt mycket och oavsett vem som började så är det fula spelet inte ok. Spelare som Bendtner och Eboue, samt RvP och Song var någon gång under matchen ordentligt ute efter att skada Adebayor. Och sålänge man själv vill kasta skit på någon annan får man ta sig en titt på hur man själv uppträder. Därför kan man lite pragmatiskt säga att Adebayors generellt fula spel utjämnas av Arsenals fula spel mot honom. Så är första punkten avklarad. Och nej det här är inte en "I love Ade"text så bespara mig kommentarer om vem som började det hela. Han gjorde ju det, det och det, vi gav bara igen... Tack, men nej tack. Dagis kan vi leka en annan gång!

Till efterslängen. Här finns inget försvar. Visst är RvPs tackling ganska hård men det är inga dobbar i luften, no bad intentions så vad han gör är helt jävla oförsvarbart. För mig är det en trematchare direkt. Rött kort och psykisk utvärdering. Men Clattenburg bara står där och fattar inget. Den är så solklar att det är en jävla skam för fotbollen i sig. Det finns inte ord. Så vidare!

3-1 ja, ett Adebayor mål som vi själva sett flera ggr. Clichy är ute och cyklar och pang mål. Vidare.

Ade tar löpningen. Hela säsongen 08/09 har han stått stilla och tjurat men nu jävlar är det fart på honom över halva plan och skämmer ut sig totalt. Men. Och det finns ett men! Men vem hade inte gjort samma sak? Faktiskt. Jag säger inte att det är vare sig smart eller sportsligt, men när vi Gooners har ridit runt på moralens höga hästar och stoppat nätsidor som säljer pedofilsånger om Wenger så har vi själva sjungit "Adebayor Adebayor, his dad's washes elephants and his mum's a whore". Och med detta i hand så kan vi skylla oss själva och sluta se ut som moralpredikare med gnäll om Adebayors häcklande över en hel jävla fotbollsplan. Är det något som fotbollsupportrar inte klarar av så är det någon driver med dem. Och här har vi en kille som fått höra sånger om sig mamma och pappa plus blivit utbuad så fort han rört bollen, ska han inte ge något tillbaka? Let's face it: Killen är ingen raketforskare, inte i närheten och visst en RIKTIGT smart kille hade inte jublat utan firat med tysthet så att han hade vunnit en viss respekt tillbaka. Men, ännu ett men, sån är inte Adebayor. Sån är inte jag heller och i det rus som Ade befinner sig i så gör han det han gör. Vid halvplan borde han fattat hur ogenomtänkt grejen är men till syvende och sist så ger han igen. Och då, helt plötsligt ska vi fans vara upprörda. Visst. Men kränkta? Näe, tyvärr, så funkar inte världen.

Nu verkar han bli avstängd. Och fine. Både för stampandet på RvP och sitt uppförande mot Arsenalpubliken som verkar gå under nån slags "hets mot folkgrupp". Så, personligen släpper jag det här nu. Jag kommer kalla Ade idiot så fort jag ser honom men att ödsla fler tankar på honom är bara destruktivt så alla Gooners får nöja sig med Kolo Touré en riktig Gunner! Ge killen en kram!

2 kommentarer:

Riz sa...

Är det sant att arsenalfans har sjungit sådant om Adebayor?var det under city-matchen eller under förra säsongen?Det är förstås mycket barnsligt men jag tycker att Adebayor borde ha fått tyst på supportrarna geonm att arbeta hårdare under matcherna för han var fruktansvärt dålig ,oftast, förra året.
Jag tycker att det var jätte konstigt att han betedde sig så mot arsenalapelarna under matchen för det kändes att han inte var kompis med nån under sin tid med arsenal förutom toure.han stämplade också på nåns ben,jag tror att det var gallas men konstigt nog att ingen pratar om den där incidenten men kanske för att inte var med flit?
Jag tycker inte att ars.spelarna ville skada honom men de gav tillbaka bara.

Mike sa...

jo, arsenalfansen sjöng så. det är dock sp*rsare som kommit på sången (el. unitedfans fl. kolla youtube). jag tycker ade är dumihuvet men firandet är inte så jävligt enligt mig.

han stämplade cesc hårt som fan. den var för jävla ful så visst vi gav igen så gott vi kunde. inte snyggt men visst.