fredag 4 september 2009

Freddie... cause he's Arsenal through and through

Ja... vad ska man egentligen säga mer än att landskampsuppehåll brukar vara mer än tråkiga. Så icke denna gång. Jag menar Sverige spelar mot Norge i kvartsfinal i EM, Eduardo blir fuskarnas omslagspojke, Chelsea får inte göra det de var bäst på för bara några år sen, värva, United kan råka ut för samma sak och sist men inte minst Aftonbladet skriver en egen artikel.

Vi tar det i ordning helt enkelt.
1. Fotboll är fotboll och en kvartsfinal är en kvartsfinal.
2. Arsenal har överklagat Eduardos dom och sagt att det är ett jävla påhopp. Chokerande!
3. Chelsea har överklagat.
4. United kommer alltid undan och varför skulle Fifa vara konsekventa och ta tag i problemen som finns ordentligt?
5. Jävlar i helvete.. undrar vad den handlar om?

Enligt Sportbladets otroliga nätverk av källor som skyddas av alla sekretesser i världen så har någon av dessa hasplat ur sig att Fredrik Ljungberg ska spela i Arsenal i januari. Eller i Chelsea. Båda klubbarna vill tydligen ha honom och eftersom de väl insatta källorna inte har en jävla aning själva. Eller vad de ska tycka om det skulle hända. Nåja, vi antar att Sportbladets källor har rätt och det inte bara är en shoppingrunda Ljungberg ska ut på (och det finns mycket som tyder på att han visserligen ska träffa Wenger men frågan: Varför skulle han inte det om han ändå är i London? känns mer än befogad).

Vill vi ha Freddie? Är det lönt att låna in honom några månader?

Efter att ha sett (och deltagit) Freddie live få en stående ovation när han byttes ut i derbyt mot West Ham på nyårsdagen för ett och ett halvt år sen så är svaren självklara. HELL YEAH!
Jag vill se Ljungberg i Arsenal även om det bara betyder att han ska träna med klubben i några månader så är han Arsenal through and through. Fetare vinnarskalle och sämre förlorare finns det inte många av. Han har vunnit allt som klubben vunnit och avgjort matcher själv. Han har spelat VA-VA-VOOM med Pires, Henry,Viera och Bergkamp. Han är Arsenal precis som resten av VOOMgänget. Bladet frågar sig om han ska göra en "Beckham" men jag frågar mig om inte vi ska göra en Milan istället. Milan vet hur man tar hand om sina gamla stjärnor och även om det inte funkar sportsligt i längden så är deras uppfattning om vad en Milanspelare är otroligt beundransvärd i en värld som gör sig av med spelare hipp som happ.

Jag tror inte Ljungberg håller en minut i Premier League längre men är det det vi är ute efter? Vi har ett ungt lag som måste börja vinna titlar och varför inte ta in en klubblegend som kan visa vad som behövs när det blåser snålt i januari? Att Wenger o Freddie är polare vet vi sedan länge, fanns Ljungberg tillgänglig skrevs hans namn ned på startelvalistan direkt efter Henrys och det säger inte lite. Hans attityd var alltid 100% även om skadorna som följde med hans spelstil gjorde att han inte kunde utnyttjas till fullo de sista åren. Jag tror det finns många tjugonåntingåringar som kunde behöva en skopa ovett och inställning från Freddie i Arsenals trupp. Jag tänker inte gå längre på memory-lane men för min del hade ett besök av Freddie i januari kunnat betyda att vågen vägde över och vi tog en titel. Faktiskt.

We love you Freddie,
Cause you've got no hair,
We love you Freddie,
Cause you're everywhere,
We love you Freddie,
Cause you're Arsenal through and through!

5 kommentarer:

Riz sa...

Hello
Du skrev inget om barca och Bendtner men jag läste själv om honom.Han ska ha avböjt barca,inter och bayern för att stanna i arsenal.
Vad det gäller ljungbergs återkomst till arsenal(jag tror inte att det stämmer)så är det inte ngn bra ide.Vieira hade varit bättre.Arsenal behöver en tuffing för att inte bli #bullied" som i andra halv-lek i lördags och så många gånger tidigare.

Mike sa...

ok, jag har svårt att se att barca vill ha bendtner, visserligen kan han va en spelartyp att slänga in i en match när allt har låst sig och man behöver någon tung spelare i boxen. nu har de ju zlatan till det även om han inte är någon huvudspecialist. samma resonemang kan gå för inter medan jag inte har en aning om bayern.

om freddies kommer så menar jag inte att han ska spela. vi har bättre spelare till det :P men mer att träna och trycka in vinnarskalle i huvudet på några av de unga spelarna. viera hade kunnat göra samma sak både på och av plan men han verkar ju trivas i inter så. så om man tänker att det inte blir några nyförvärv så tror jag det är smart att ha med freddie (eller viera, eller annan spelare från det gamla gänget).

Riz sa...

hej
Den där med bendtner och barca det var bara enligt bendtners agent.Jag bara ställde frågan om det var verkligen sant?
Hursomhelst,jag kan inte sluta tänka på helgens match med Man city även om det finns många intressanta vm-kvalmatcher idag att se fram emot.
Hoppas att de tar revanch för förra årets förlust där men jag är lite orolig också om jag ska vara ärlig för de har farliga spelare där framme.

Mike sa...

har kollat lite i bendtnerryktet och som jag har förstått det är det "some of the biggest clubs in the world" som har velat ha honom men exakt vilka klubbar är mer rykten. så sant eller inte, nån har sagt att de vill ha bendtner men han själv vill stanna i arsenal.. trevligt :)

man city blir defintivt en tuff match med deras offensiv. vi ska dock inte vara rädda eftersom vi är ett lag och inte ett gäng egon som spelar. vår defensiv har funkat bra med vermaelen och gallas men det ser rätt tunnt ut bakom dem nu när det verkar som att djourou kommer behöva operation och räknar med att vara tillbaka om 6 månader. senderos och song får fylla i där bak sålänge om nått händer de ordinarie.

MacAttack sa...

Couse you got red hair gick/går ramsan då den gjorde när han hade den berömda "tuppen" när dom gjorde den :) blanda inte ihop med Kennedy Bakirciüglu ;)