onsdag 16 september 2009

Standard Liege

Först lite smått, gott och illamående.
Eduardos dom på två matchers avstängning har blivit tillbakadragen efter att Arsenal överklagat. Enligt källor jag inte kan nämna vid namn har det gått till ungefär så här när domen publicerades från början:

- Haha nu sätter vi dom jävlarna
- Jo bara de inte överklagar för då får vi ett rent jävla helvete
- Eller hur, tänk om vi skulle behöva gå igenom varje filmningssituation i framtiden, det har vi inte råd med väl?
....
-Oj det verkar som om Arsenal har faxat nått till oss
- Fuck, det är en överklagan
- Jaha, tillbaka till att slicka Platini i röven

Typ.

Wenger har gjort lite andra kommentarer också på Arsenal.com, där han bland annat kommenterar kvoteringsregeln som säger att 8 av 25 spelare i truppen måste ha tränats upp i England eller Wales. I övrigt handlar det mesta om att vi "kan" ha missat ett antal straffdomslut pga. uppmärksammandet av Eduardos numera återkallade dom. Bara spekulationer med så mycket sanning i sig som var och en vill ge det. För min del står det 2-1, två straffar vi skulle haft som vi inte fick mot straffen vi fick men inte skulle haft. Utjämning ikväll perhaps?

Nåja, det är alltså Champions League som står på tur och om ni inte missat det så spela Zlatan ikväll mot Inter. Zlatan?? Du menar Barcelona. Precis. Så vad gör Viasat då? Jo vi tar och ägnar 3 timmar minus 90 minuter på att prata om Zlatan och skiter fullständigt i matchen som ska visas. Pajas Ola, Ola, Bosse och Sladjan ägnar därför en hel jävla sändning till att åka fram och tillbaka mellan Barcas träning och studion där de så härligt smågnabbas med varandra. Vilket jävla kräkmedel! Jag gillar Zlatan, vill jag påpeka, men om inte de mest inbitna Zlatanfansen fått sig en rejäl överdos de senaste dagarna så bör dessa söka hjälp omgående.

Ok, Arsenal! Visar Viasat Standard Liege - Arsenal på något sätt? Nej. Och det är skönt för då slipper vi inkompetenta kommentarer plus att man kan leta upp en bra stream i god tid.

Vi har lite fler skador att rapportera, RvP spelar inte pga. ett dåligt knä, Almunia är febersjuk och Denilson har ryggont (anledning till att Wenger tog av honom mot City, alltså inte för att han var skitdålig).

Med ny målvakt (Mannone) vågar Wenger antagligen inte satsa på Gibbs från start i backlinjen så Clichy kommer undan vad som i mina ögon borde varit en petning med tanke på hans säsongsinledning. Sagna, Gallas, Vermaelen och Clichy alltså och Mannone i målet. Underbart att få debutera i Champions League. Det verkar gå igen lite att Arsenal testar sina reservmålvakter tidigt i Champions League. Jag orkar inte leta statistik men minns att både Almunia och Shabaan båda fick spela Champions League tidigt i sina Arsenalkarriärer.
På mitten hittar vi Song och Fabregas. Nummer 3 är lite svårare men det lutar åt att Diaby oförtjänt nog får spela där. Jag hade hellre sett Rosicky, Ramsey eller till och med Eboue före men det är väl bara jag. Längst fram måste Bendtner, Eduardo och någon av Rosicky eller Eboue starta. Kul hade varit om Wilshere hade fått göra en match men förhoppningsvis kan han få ett inhopp.

Vad vet man om Standard Liege då? Liege ligger i sydöstra Belgien och har vunnit belgiska ligan två år i rad. Lagkaptenen Steven Defouer är född 1988 och killern Milan Jovanovic spelar på topp. Jovanovic är vad jag har förstått en Eduardotyp som dyker ner på alla bollar som hamnar inne i boxen. Sen vet jag inte om det är så mycket mer.

I ärlighetens namn ska vi vinna den här matchen enkelt även om vi har ett helt lag med skadade stjärnor kvar i London. Visst bortamatcher är aldrig lätta och man kan aldrig ta något för givet men 2-0 till Arsenal ligger mina pengar på. Eduardo och Ramsey gör varsitt. Streamar hittar man på bla. myp2p eller på fotbollive.

Come on the Arsenal!

Inga kommentarer: