måndag 28 september 2009

Fulham och våra finansiella resultat och nya skador

Helgens bortamatch mot Fulham var en jobbig sak att ta sig igenom, precis som det är för många lag som kommer till Craven Cottage (minns Uniteds förlust där förra säsongen, och vår egen...). Matchrapporter finns det ett antal att läsa igenom om man nu vill det. Jag sammanfattar på mitt eget vis.

Fulham hade målchanserna och Arsenal hade bollprocenten. Mannone gjorde några riktigt svettiga räddningar på bla. Dempseys retur efter nick av Andy Johnson (Dempsey får bollen på armen och lyckas skjuta i nästa läge... domaren hallå??) och även Geras skott som han tippade utanför egna stolpen. Mannone. Hur fan ska det se ut när Almunia kommer tillbaka. Om något är svårt så står målvaktsvalet högt upp på listan. Nåja. Cesc hade Arsenals bästa chans men sköt en bit över, även Arshavin hade en farlighet i första.

Andra halvlek går i första halvleks tecken med det enda undantaget att vi gör mål. Ett litet underverk från Fabregas landar på van Persies vänsterfot och därmed blir nertagningen perfekt och avslutningen med högerfoten är pure class utom räckhåll för Schwarzer i Fulhams mål. Mannone gör ett antal vrålräddningar till när Clichy varit ute på åktur på vänsterkanten samt på en nick av Zamora och ett skott av Andy Johnson. Men vi lyckas hålla undan och vi vinner när oavgjort hade varit bra mycket mer rättvist.

Mannone ja, matchens utropstecken och räddande ängel i några lägen. Han hade någon utrusning som inte var klockren och där han fick backa tillbaka och rädda en nick, men förutom det så var det grymt målvaktspel. Jag hade tänkt börja dela ut plus och minus för att sedan räkna ihop och kolla av vilka spelare som oftast förekommer i positiva resp. negativa situationer. Pretentiöst, visst? Hållbart? -Tveksamt.

++ Mannone i målet, hur bra får en tredjemålvakt vara utan att klättra i ranking? Svåra val framöver med Almunia tillbaka om en vecka eller nått.
+ Målet, Cesc var knappt godkänd under matchen men när det kommer till att blixtra till med 30meters mackor så måste han ha cred. van Persie är också blek men mottagningen och skottet med högern i steget är fint!

-- Diaby. Större säkerhetsrisk får man leta efter. Jag var livrädd sista 20 minuterna när Diaby drog på sig frispark efter frispark i farliga lägen. Annars känns Abou ointresserad och omständlig. Nä, det är bara bänken som gäller.
- Formsvackan hos Arshavin och Clichy. Sagna är nära att hamna här med tanke på hans inlägg som tydligen måste nå en höjd av 40 meter innan den får dimpa ner igen.

Såja, det var helgen. Laget verkar vara i fin harmoni i övrigt. Flera spelare uttalar sig om den goda stämningen som infunnit sig sedan främst Adebayor lämnade men även Toure som inte drog jämt med Gallas. Man kan bortförklara bäst man vill med snack om att "man inte behöver vara bästa vänner för att spela ihop, vi är proffs" osv. men lika barn leka bäst och Toure-Gallas var en vattendelare som nu försvunnit.

Idag presenterades våra finansiella resultat för det föregående året. Jag har läst igenom rapporten men mina ekonomiska kunskaper sträcker sig inte längre än att jag fattar att vi tjänar mer, har mindre lån och att allt är bättre trots att finanskrisen satt sina spår. Att folk inte köpt in sig på Highbury Square är en av de negativa faktorerna men trots det så tjänar klubben pengar på det hela även om lånet är stort och finns kvar så är det mindre. Både Peter Hill-Wood och Ivan Gazidis påpekar att Arsenals modell är eftersträvansvärd och att allt ser bättre ut än det gjorde förra året. Jämför man siffrorna så är i princip allt positivt, vi tjänar mer än förra året på allting och lånen blir mindre och mindre samtidigt som det lovas mer pengar till Wenger. Vi drar in pengar på Emirates genom konserter. Vi drar in pengar genom fastighetsaffärer. Sen spinner siffrorna lös och därför hänvisar jag direkt till rapporten i helhet för den som känner sig manad.

Det är en jävla massa pengar vill jag lova!

Det bör tilläggas att vi möter Liverpool i nästa runda i Ligacupen. Ett riktigt test för Gunners ynglingar. Alla minns vi Baptistas 15 (90) minutes of fame när han gjorde 4a mål på Pool för 2 år sen i just Ligacupen.

Bendtner verkar ha kraschat med bilen och spelar inte mot Olympiacos imorgon. Riktigt knas men han kom undan utan allvarligare skaor och enligt artikeln är han tillbaka mot Balckburn i helgen. Fuckin hell säger jag. Walcott är inte heller med mot grekerna men ska finnas i truppen mot B'Burn. Det blev långt. Herrejävlar får jag väl avsluta med... Denilsons ryggskada är värsta tänkbara; fraktur på en kota i ryggen, så honom ser vi inte på 2 månader. Och cynisk som man är vet man att det blir ca 3 månader med rehab osv. Känns tunnt med täckning till Song.

Inga kommentarer: