måndag 1 december 2008

Dagen efter.

Minnet sviker när jag tänker tillbaka på gårdagens match och inlägg. Jag såg halva reprisen av Arsenals match och kunde inte sova med allt outnyttjat adrenalin som rusade i en allmänt söndrig kropp. Frågan jag ställer mig nu är hur svarar spelarnas kroppar och huvuden på en sån här vinst? Vi såg hur det gick efter Unitedsegern och det får fan inte upprepas! Dock tror jag det finns en fördel i det här fallet. För det första har man varit med om en sån här urladdning och man kommer akta sig jävligt noga för att göra om samma viljeslösa insats som mot Villa med tanke på vad det satte igång inom klubben. För det andra kommer man inte från samma "vi-kom-undan"match som Unitedmatchen var med tryck, målchanser och slutminutsmål. Den här gången var det vi som vände, vi hade tur (offensivt, något vi annars inte har) och vi spelade ett jävligt säkert försvarspel. Man måste ge en stor eloge till Djourou som var en klippa trots det oturliga självmålet och den något anmärkningsvärda stabilitet som han efteråt visade prov på trots sin unga ålder. Se bara på en gammal (och jävligt äcklig) räv som Syster Gary Neville som gjorde som Djourou, nämligen täckte in Nasris 1-0 mål och efter det var helt bortgjord. Tydligen vinner rutin inte alltid mot ungdomlig odödlighet. Vändningen på matchen av van Persie var helt jävla magnifik och offsidemålet var fruktansvärt jävla snyggt. Cech är inte i närheten när bollen borrar sig upp i krysset. På detta kommer han ifrån matchen skadefri och kan fortsätta leverar i god form.

Resten av backlinjen ska också rosas. Gallas är, sålänge han håller truten stängd, en grym back och tillsammans med resten av fransmännen där bak så behövde Almunia knappt röra bollen efter 2-1.

Scolari gnäller på domaren med all rätt. Men som sagt så var Chelsea inte närmre än Maloudas frispark att göra mål och då vinner man inga matcher! Till Scolaris heder ska sägas att han kräver bara en ursäkt och inget annat för domarmissarna och kanske är han lite försiktig eftersom Terrys tackling borde gett rött kort och 3 matcher, nu kommer han undan. Undrar vem som kräver Terry på en ursäkt? Det lär inte komma oavsett, så gör er inget besvär! Nissarna i Fotbollskanalen Europa tycker självklart att det är kul och väldigt "england". Tack och godnatt!

Erik "För-smart-för-aftonbladet" Niva skriver ett välformulerat dokument om Wenger och Gallas. Tyvärr skiter han i en slutsats och klassar Cesc som en hjärtlös förlängning av Wenger. En snygg rubrik också: Inbördeskriget! Tack och godnatt Sp*rsare. Diplomati i form av Cesc och hans (och antagligen vilken annan fotbollspelare, tränar osv.) vilja att i minsta möjliga mån lösa interna problem via just sådana som Erik Niva själv är tydligen inte önskvärt. Hjärta det har man om man går ut i media och kritiserar lagkamrater. Jag säger inte att Gallas är hjärtlös, tvärtom, men att tycka att Cesc är en kapten som fogar sig efter Wenger i alla lägen och inte tycker något själv tror jag är jävligt fel ute. Wenger mot Gallas alltså. Är man för känslosam är man ingen bra kapten, det vet Gallas lika väl som någon annan. När Gallas blir kritiserad för sina kaptensegenskaper så har Wenger sagt:" – Du behöver ha fem, sex ledare i laget." Det skriver Niva att det är kritik från Wenger mot Gallas och inte ett sätt att lätta pressen på en nertryckt missanpassad kapten. Han citerar även genier från Telegraph: "– Arsène Wenger har inte utsett en ny kapten. Han har bara bundit en kvarnsten runt högerarmen på sin bästa spelare", skrev Henry Winter i The Telegraph.
Det är möjligt och det finns många som tror att det är rätt. Personligen har kvarnstenen nu någon som orkar lyfta den och dessutom har bördan lättats från en spelare vi verkligen behöver i bästa skick!
Hittills är utgången två segrar, Fabregas och Gallas har varit bland de absolut bästa i båda matcherna. Så jag kommer, om möjlighet ges, stoppa upp en kvarnsten där solen icke skiner hos herrar Winter och Niva. Någon av dem kommer gilla det, så mycket är säkert!

Imorgon blir det Carling Cup match mot Chelseadödarna Burnley och i startelvan får vi se Nicky Pinkshoe, Sylvester och Vela. Fabiansky lär stå och kanske får vi se nyförvärvet Bishoff i startelvan, pågen blev utnämnd till Young Guns Player of the Month och ska därför ha ett grattis och kanske speltid. Ramsey och Wilshere lär få springa av sig medan Djourou vilas efter gårdagens match.

Den här dagen har varit allmänt dryg med tanke på gårdagens match och Arsenalhalsduken glömdes i studion. Får dock tillbaka den imorgon lagom till matchen. Fridens!

Inga kommentarer: