söndag 21 december 2008

Liverpool kl 17

Det börjar dra ihop sig till den tredje toppmatchen för Arsenals del den här säsongen. Hemmamatch mot Liverpool. Som alla minns åkte vi ut väldigt snöpligt mot dem i Champions League efter skandalstraffar och det är dags för seger.

För min del suger den här matchen inte riktigt tag i magen som en match mot United eller Chelsea. Enligt min mening har inte Pool samma konkurrenskraft eftersom de inte har tagit någon Premier League vinst eller varit med där uppe och slagits om den ordentligt de senaste säsongerna. Nu viftar väl alla Pools med sin miniatyr CL buckla och anser sig visst vara ett lag med toppambitioner och kräver sin rätt att behandlas som ett top of the league lag. Isåfall tycker jag Portsmouth kan kräva samma rätt! Vann dem inte FAcupen? Och Sp*rs ska väl också vara ett topplag, de vann ju ligacupen. Jaja.

Meningen med hela det här inlägget var egentligen att slänga ut en liten varning att behandla Pool just så som jag nyss gjorde. Att underskatta dem och att sänka deras värde inför matchen. Jag tror det är ruskigt farligt att helt plötsligt göra dem till underdogs, en benämning Arsenal med all rätt borde ha och antagligen behöver. Inför den här säsongen hade inte Pool vunnit mot något av topplagen i ligan och då vann man först mot United hemma och spräckte Chelseas hemmasvit. Detta utan ordinarie lag. På olika forum, där man visserligen stöter på folk som allvarligt tror att vi ska vinna varje match med en sex-sju mål, råder en attityd som bygger på att Arsenal kommer vinna, oavsett hur man är färgad. Poolsupporters är inte säkra på vinst, Gooners är det. Av trenden den här säsongen så har vi knappt lyckats vinna 40% av de matcher som vi ska vinna, däremot har vi vunnit de matcher vi varit uträknade i från början. Varför är alla så optimistiska? Det finns knappast skäl till det. Att man hoppas på vinst är en sak, men att man räknar med det är en annan.

Nu finns i varje fall tändningen till match och av erfarenhet är det bra, då den saknats mot alltför många. Kan man bara få in i huvudet att Aston Villa också måste få stryk i matchen efter så har man kommit en lång väg resan. Sen efter det måste vi slå Pompey osv. detta för att kanske ha knappat in 5 poäng på toppen. Kanske!

Nu blir det städning och för att verkligen sänka stämningen smälls tvn på redan kl 16.00 då Sp*rs spelar. Psykologi kallas det! Man går så nära rock bottom som möjligt och sen blir lyckan så stor när Arsenals match sätts igång så att man svimmar av några sekunder. Testa!!

Gunners!!

Inga kommentarer: