torsdag 25 december 2008

Villa imorgon

Varje gång jag tänkt att det har varit en god jul så har det slagit mig att Fabregas är skadad och då är de tinte så jäla roligt. Julen är på nått sätt till för att sprida en varaktig glädje som ska skäna ljus inför framtiden, då är det en jävla pina att Cesc ska vara borta 4 månader isch. Ingen operation dock och Wenger tror att vi kan vinna ligan utan Cesc. Det tror jag med, om Wenger köper ca 5-6 spelare i januari. Det kommer han inte att göra så ligan är som sagt utom räckhåll.

Imorgon är det Aston Villa borta och det är så jävla viktigt med seger. Kanske visar laget att dem fått lite stake i julstrumporna och tar ett par segrar i rad eller så ser vi det vanliga fantasilösa spelet som Denilson och Song brukar producera och så hoppas vi på att van Persie gör ett mål utav ingenting. Nu är Adebayor också borta och med Bendtner lite halvskadad kanske Vela får chansen från start för första gången i Premier League? Vilken känsla om han hade gått in och gjort så som han gjort mot Sheffield United och Wigan. Hade varit kaga! Eboue kanske får chansen också. Eller så blir det Diaby. Jag har nu i jul tittat igenom lite av föregående säsong och hade inte tackat nej om Abo hade tagit med sig bössan och pumpat upp en boll i bortre krysset. Det hade hela laget behövt.

Framförallt handlar det om självförtroende. Wenger ger aldrig upp i sina försök att stärka självförtroendet genom att gå ut i media och säga att vi kommer klara det. Frågan är hur många som läser tidningen i laget, en engelsk tidning då. Med tanke på hur många fotbollspelare som någonsin slängt ett getöga i en bok så borde man inte vara för optmistisk. Antaglien citerar dem englands sämsta värvning genom tiderna, Tomas Brolin:
-Läsa en bok? Så sjuk har jag aldrig varit.
Och ändå var Tomas skadad en hel del och borde haft tiden. Aja, jag tror att det finns en hel del att ta med sig från Liverpool matchen. Song sprang som en Flamini och det var kul att se, Nasri var länken mellan mittfält och Robin v Persie och styrde och ställde en hel del nånting han kommer få göra imorgon också. Laginsatsen med en man mindre var utmärkt.

Jag tror väl inte på något mirakel nu när Fabregas är skadad men jag är ändå lätt positiv inför morgondagen. Undrar varför. Det finns inget som talar för oss. Kanske är det just det som är det positiva då vi har presterat i just de situationerna.

Dessutom startar en liten omröstning bara för att se var åsikterna ligger. Vem kommer tillbaka från skada först? Rosicky eller Fabregas?

PS. Borde vi inte satsa på att köpa Ashley Young av just Villa i januari? En ytter som är ung, talangfull och har sina sympatier hos klubben. Borde vara perfekt. Men varför skulle han lämna Villa?

DS.

Inga kommentarer: