måndag 22 december 2008

Listan växer

Wink
Fröjdfeldt
Webb

Listan på domare som gjort det omöjligt för Arsenal att vinna mot Liverpool växer. Den här gången kan man kanske inte se så direkta konskvenser som efter att ha åkt ur Champions League och avgörandet från domarsidan är inte heller lika direkt. Två gula kort som inte skulle varit gula kort gav Arsenals väldigt små chanser att avgöra matchen. Wenger gick direkt ut och kritiserade. Visserligen drog han det lite väl långt men i en upprörd stund förstår jag honom. Han sa att vi skulle vunnit om inte Adebayor blivit utvisad. Detta kan man endast sia om och Liverpool hade haft det mesta av spelet i andra halvlek. Men vi var på gång, det såg man tydligt och det var ett hårt slag när Webb drar upp det gula och sedan det röda kortet.

Jag förstod inte varför han blåste. Inte någon av gångerna. Jag velar mellan om att det kanske var frispark andra gången och att man faktiskt får göra så. Vem har bollen? Vem har störst chans att få bollen? Detta är frågor som ska besvaras när man avgör i en bolltäckningssituation. Vem har inte sett backar täcka ut en boll i snigelfart och ofta fått en frispark med sig för att de har en anfallare som jagar bollen lite väl ihärdigt? Det är precis samma situation. Adebayor "har" bollen, Arbeloa jagar bollen. Adebayor gör plats för sig med ben, armar och kropp (precis som en försvarare) när Arbeloa kommer rusande. Adebayor kilver in framför honom och pang, kontakt. Adebayor behåller kontrollen och kommer loss, därmed fördel av boll och vem vet om han inte gjort mål där? Webb? - Rött kort.
Tack och godnatt. Det är synd att det är Adebayor som får ta det. Ade är på väg till gammal god form! Hur ser man det? För det första springer han inte offside överhuvudtaget. Han jagar boll som en vinthund och han tar emot långbollar utan att bollen flyger sex meter i från honom de första 2 tillslagen. Dessutom har han gjort mål i två raka (innan pool) och han söker upp målchanser, som Sagnas inlägg, plus att han möjliggör 1-0 målet.

Är det van Persies 1-1 mål mot Chelsea som spökar? Är det karman som kommer tillbaka mot laget? Robin gör en jävla prestation och match. Kanske är han bäst i Arsenal. Mål med högern och vändning i en och samma rörelse som inte är mindre än världsklass. Tänk om hade varit hel förra säsongen. Då ärjag ganska säker på att vi vunnit guld!

Cesc skadad... Jävla skit. Allt på en gång... Ade avstängd, Cesc skadad, hade Almunia fått en kapsyl i ögat hade jag inte varit förvånad. Blir det roligt mot Villa? Tveksamt. Kanske har Wengers "vi-mot-alla-andra" gått igenom ordentligt till spelarna. Kanske blir det vavavoom mot Villa. Det är så kul att jag vill sjunga en sång, en Alexandre Song.

Herregud vad han kan när han bara vill. Han hade en raket i röven efter utvisningen. Han var i princip överallt och tillsammans med Nasri och ibland Diaby ägde vi mittfältet med en man mindre. Jag blir fan inte klok på Song. Om det finns så mycket att plocka fram när skiten träffar fläkten så undrar jag vad man gör för motivationsövningar inför "vanliga" matcher. Helt plötsligt växte han till en Falmini deluxe och ett tag trodde jag han skulle vråla in ett skott från 30 m och avgöra alltihopa. Han ska ha guldstjärna! Första för i år!

Gnällobjekt nummer ett, can't spell mediocer without Keane, gjorde såklart mål. Antagligen för att suttit och skällt ut honom och Pool för årets sämsta värvning. Såklart gör jag det inför en Arsenalmatch och därför slår allt tillbaka. Kan inte säga mer än att jag förtjänar det... Fitta också! Keane då.

Till alla liverpoolsupportrar: en ful jul och ett tjockt nytt år!

Inga kommentarer: