fredag 5 december 2008

Wigan

Wigan hemma, låter inte så jävla farligt. Å andra sidan låter varken Hull, Stoke eller Fulham så skrämmande heller. Men men, vi ser framåt istället för att plåga oss!

Gallas är inte tillgänglig med en liten vadskada, dock glider Toure in i truppen och kanske får vi se Eduardo på bänken. Det hade jag gillat som fan!

Vad ska man akta sig för mot Wigan då? Kanske Zaki som ibland kan vara en riktig striker som gör mål på vad som helst. Nu vet jag dock inte om han är spelklar men det ryktas om att han kanske kommer finnas med i truppen. Där finns dock Camara (han som gjorde mål på Sverige) och Heskey (han som är svart och stor) som kan oroa. Något vi såg i CCmatchen var att de Ridder är en bra ytter och att de gärna söer en lång boll ut mot vår vänsterback. Gibbs hade ingen jättekoll där ute när både de Ridder och Valencia kom längs kanten men Clichy brukar ha stenkoll. Visserligen har the Latics bra huvudspelare i boxen men Djourou och Silvestre/Toure är inga dåliga huvudspelare heller så länge koncentrationen finns där.

Personligen känner jag att det är dags för Adebayor att göra mål eller åtminstone visa gryende form. van Persie är glödhet efter sina baljor mot Chelsea och frisparkar blir därför ett bra vapen om spelet inte skulle stämma. Bramble med det härliga förnamnet Titus spelar centralt i Wigans backlinje och Vela bjöd honom på en jäkla åktur förra gången och frågan är om han hittade hem från London ordentligt. Kanske kommer han ha det lite lättare mot Adebayor men Togolesen är snabb så vi får se.

Cesc är grym! Det har ryktats lite här å var om att han skulle vara intresserad av spel i Milan men detta rykte förnekas direkt av Cesc på webben. Jag tycker det är skönt att han direkt går ut och säger nej tack då detta är ett beteende som är väldigt sällsynt.

Gallas ryktas bort från klubben och den slutsatsen är väldigt lätt att dra. Frågan är bara vem som vill ha honom om det skulle finnas någon sanning i det. Jag vill ha kvar honom, han är en bra spelare när han prioriterar det före att gnälla på allt annat runtomkring och skänker mycket rutin till ett ungt lag.

Nu ska jag ägna mig åt en trevlig kväll i gott sällskap.
GO Gunners

2 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

Synd bara att Vela förmodligen inte kommer spela imorgon. Bendtner "kan inte göra mål" Dansk är ju trea i den hierarkin.

Drömde att Eduardo avgjorde. Hade smakat mumma.

Mike sa...

Man vet ju visserligen aldrig vad som händer men om vi skulle hamna i underläge till någon gång in på andra halvlek så trillar nog både bendtner och vela in. visst missar bendtner en hel del (precis som adebayor) men näst senaste målskytt är trots allt bendtner (mot kiev). det hade varit kul att se vela komma in i 75e och springa ifrån tröttkörda wiganbackar men mycket beror väl på vem som är trött. byts ade ut kommer bendtner in, är RvP trött är det större chans för vela (så även om nasri är trött). nu är också eboue tillbaka så orkar inte denilson glider nog eboue in, annars kunde det blivit en vela där också.