fredag 2 januari 2009

Kolo på väg bort

Året är 2009 och det har väl inte hunnit sätta sig ordentligt. På grund av festligheter och bombnedslag här så kommer årets första inlägg inte förrän nu, den andra december.

Igår slogs man av nyheten om att Kolo Toure inte vill vara kvar i klubben längre. Han vill upp på transferlistan och personligen känns det som helt fel tidpunkt. Som anledning anges samarbetet med Gallas och hur de kommer överens. För min del känns det som ett väldigt svagt argument. Alla som har hållt på med lagidrott på nåot plan vet att man inte kommer överens med alla och kanske särskilt inte med personer som ska ha mycket uppmärksamhet oavbrutet. Jag tror inte det är lätt att tycka om Gallas med tanke på alla hans utspel och kanske är det sättet som Gallas beter sig på som har gjort att Toure vill ta sitt pick och pack. Antagligen har Wengers oavbrutna stöd och stöttande av Gallas tagit väldigt mycket av managerns tid för de andra spelarna som behöver honom. När Kolo startar säsongen med malaria och svikande form har det inte funnits tid till att ta hand om honom på det sättet som han känner att han behöver.

Kolo som var en kugge i laget som gjorde Arsenal odödligt, 49 unbeaten, har alltid varit en spelare som kämpat och visat sin dedikation till spelet och klubben. När han känner sig åsidosatt när han behöver stöd och all uppmärksamhet från media, klubb och lagkamrater riktas mot en tjurskallig kapten istället för mot trotjänaren som varit med och vunnit titlar för klubben är något väldigt fel. Men fortfarande återstår en hel del av anledningen till varför han vill bort. Gallas är på väg bort så varför bry sig om honom? Kanske är det så att Toure känner sig omsprungen av alla inom klubben, att han inte har mer att ge eftersom det finns spelare som klubben satsar på mer? Fortfarande känns inte detta som Toure, något inannför väggarna på klubben har hänt och en krigare som Toure viker sig inte i första hand utan kämpar sig till speltid.

Denna historia kommer väl inte avslutas på ett tag framöver eftersom Hill-Wood i styrelsen inte accepterar Toures transferansökan. Sen ryktas det om klubbadresser och transfersummor hit och dit. Det ena mer vansinnigt än det andra och många vill sälja för att kunna köpa. Tydligen har vi pengar när Fiszman pratar transfers och tydligen så har vi inte alls mycket pengar om man lyssnar på Hill-Wood så vi får se vad som gäller nu i januari.

Shay Given ryktas som vanligt till Arsenal och tydligen ska han ha tröttnat på att släppa in mål för Newcastle och vilja därifrån. Wenger har idag gått ut och dementerat intresset för Given. Jag håller Given bättre än Almunia men pengarna som kanske finns kan inte läggas på en målvakt!

Rykten om att Arteta och Arshavin skulle komma till Arsenal kyls också ner av Arsene och vi som känner klubben börjar spana 17åringar från någon före detta fransk koloni i afrika. Allt är som det ska på den fronten, alltså.

Jag ville kolla var den allmäna åsikten om våra skadeproblem låg och det visade sig att 7 personer läser bloggen. Wow säger jag och dementerar mina egna 6 röster. Nåväl, i början verkade som att folk trodde att Rosicky skulle komma tillbaka före Fabregas vilket jag ser som helt befängt. Men vinden vände och Fabregas kommer med 57% säkerhet tillbaka för Tomas. Så här skapar man vetenskapliga bevis och rykten. I sillyseasontider så går ingen säker.

Imorgon tar vi emot Plymouth i FAcupen och förhoppningsvis blir det en säker seger och självförtroende åt de som behöver. Nämligen alla. Fabiansky får plats i målet från start men både Denilson och Toure missar matchen med mindre skador. Annars blir det ett starkt lag eftersom vi satsar lite grann på cupen och den ende som inte är startelvaspelare men som kanske startar är Ramsey. Både Ramsey och Wilshere har blivit ett år äldre. Grattis och snart börjar allvaret!

Come on Arsenal

1 kommentar:

Anonym sa...

FYI; Det är inte december längre :-)

/mwe