söndag 25 januari 2009

FAcupen - Cardiff borta

Ett något försvagat lag ställdes upp mot Cardiff. Att Eboué får plats på ett Arsenalmittfält är för mig en jävla huvudvärk, typ den jag vaknade med i morse. Song och Ramsey bildade innermittfält och Nasri tog plats ute till vänster. Bendtner startade tillsammans med van Persie på topp och ändringen i backlinjen var Gibbs som spelade istället för en avstängd Clichy.

Första kvarten hade Cardiff några hyfsade chanser när mittfältet var helt bortblåst och förvirringen var total i backlinjen. Det såg helsjukt ut. Som en jävla tennismatch ett evigt tjongande fram och tillbaka och vips en målchans. Här hade ett bättre lag gjort 1-0, eller rättare sagt, det hade blivit 1-0 om man spelat på Emirates gräs. Maken till studsande och hoppande boll har man ej skådat sen vi hade traktorpulling på JJB stadium mot Wigan förra året. Förutom bra gräsplaner verkar Cardiffborna aldrig ha sett tvkameror förut.

I första halvleken lyckas Arsenal dock skrapa ihop matchens två bästa målchanser där Nasri sumpade den ena och Bendtner den andra. "Pass master" Eboué lyckades filma till sig ett gult kort och varje bollmottagning flög rakt upp i luften. Om ivorianen hade varit lite mer vaken än vanligt hade även han fått ett friläge men som så ofta glider bollen ifrån honom.

Ramsey var tillbaka på hemmaplan och vanan att passa de blå verkar sitta i och samma överarbetande och "göra-allt-själv"mentalitet verkar finnas hos honom likväl som hela laget. Innan halvleken var slut han en Cardiffspelare komma undan ett enligt mig solklart rött kort när Sagna åkte på ett rakt ben och visad sula. Inkast dömdes istället och Cardiffspelaren fick Sagnas fot i huvudet i landningen och det blev spelavbrott.

Under hela säsongen har Denilson fått mängder med skit och detta har uppmärksammats av spelare på den officiella hemsidan. Trots det sitter supportrar hemma och vill slänga in Song. Songs hade inte en passning rätt i första halvlek och frågan om Alexandres storhet kvarstår!

Som vanligt så stod RvP och Nasri för det lilla roliga som gavs. Dock inget mål och när andra halvan av matchen satte igång så var det noll noll. Andra halvlek inleddes med ett gäng Arsenalhörnor och ett större tryck. Men både Ramsey och Song fortsatte slkå planlösa bollar in i mitten till Cardiffspelare och Ramsey byttes ut och in med Diaby. van Persie skrapade fram några målchanser, en frispark precis utanför när det var dags att tacka Eboué för dagen och smälla in Adebayor på topp. Bendtner ner på högerkanten. Adebayor är en injektion och borde gjort mål när han får tag i en nickskarv, men med ett öppet mål framför sig träffar han inte bollen och ett tamt avslut räddas.

Cardiffs bästa möjlighet i andra halvlek är en frispark som dyker lite obehagligt men landar ovanpå målburen. Därefter byts Wilshere in och han får 5 minuter istället för Bendtner. En relativt tråkig match där Arsenal saknar flyt. 0-0 och vi slipper åka till Cardiff igen. Tackar!

Nu blir det Calzone för mig och ältande av Eboués insats. Har vi verkligen ingen bättre högerytter???

Inga kommentarer: