onsdag 21 januari 2009

Dödlig huvudvärk, vinst mot Hull och transferfönstret

I några dagar har jag haft en sjuk huvudvärk. Man kunde tro att vi utvecklat en panodil eller en alvedon som fixade sånt men icke. Nåja, det har inte varit värre än att kolla på Sp*rs. Därför är jag lite efter i bloggandet men det löser sig.

De två stora hittills denna säsongen, Robin van Persie och Samir Nasri, fixade segern mot Hull på ett sådär halvdarrigt sätt som alla topplag kom undan med. Aftonbladet hade tre rubriker i lördagskväll som såg ut ungefär såhär: United - nu vinner de ligan, Chelsea - vändningen och Arsenal - nära ny skräll för Hull. Härligt att se tar man en snabb titt på hur det såg ut i matchminut 87 i respektive matcher så hade vi Hull - Arsenal 1-3, Bolton - United 0-0 och Chelsea - Stoke 0-1. Vilket lag är närmast en skräll? Hull? Man ska inte haka upp sig på blaskan men ändå.

Robin van Persie var underbar att skåda, 3 assist och en rökare som via Myills fingrar tog i ribban. Skadeproblemen han dragits med verkar vara bortblåsta och än en gång sitter jag, lagom bitter och undrar hur förra säsongen hade slutat med en frisk van Persie. Nasri kliver än en gång fram och avgör en match och det känns som om fransmannen har en sjuk vinnarskalle. Bendtner gör ett bra inhopp igen. Står för hela förspelet till 2-1 målet. Han ger RvP utrymmet för att slå den excellenta passningen till Nasri. Sen spelar RvP in till Bendtner som kallt slår in 3-1.

Hull var inte nära. Visst fanns det en straffsituation när Djourou skallar ihop med Manucho men sen var det inte mycket mer. Målet finns det inte mycket att säga om, man kan gnälla på Clichy som inte är ute och stör Mendy när han slår inlägget men han tog djup istället. Har man sett Clichy tidigare vet man att han inte är rädd att stöta upp på sin spelare och detta när han knappt har en chans att vinna bollen. Nu tog han det "säkra" alternativet och föll ner. Sen styr han bollen rakt i huvudet på Cousin och det kändes lite som Middelsbrough borta. Men det finns som sagt inget att klaga på.

Det bör nämnas att Adebayor gjorde första målet och verkade inspirerad med sina löpningar. Hela laget har ryckt upp sig från senaste mötet och både Denilson och Diaby verkar ha käkat sin spenat för de täcker upp betydligt mer ytor nu än för några matcher sen. Sen att ingen på mitten förutom Nasri gör något vettigt med bollen är en annan femma. Och sätt nu in Nasri i mitten från början, varför ska han gå och harva på en kant när han är så bra i mitten? Wenger vet.

Bellamy och Palacios går till City respektive Sp*rs för £14 M vardera. Detta finns fan inte på min karta. 14 för Bellamy?????? 14 för Palacios????? Visst de har kvalitéer, men visar väldigt sällan upp dem och hela transfermarknaden tar ett nytt nacksving på allt vad sunt förnuft heter.

När finanskrisens svallvågor slår och världens ekonomer sitter och kliar sig i huvudet då flyger araber i City runt på moln och Sp*rs gör det de är bäst på nämligen att på ett sanslöst sätt överskatta spelare. Sålänge vi sköter oss bryr jag mig inte så mycket dock.

Arsahvinhistorian fortsätter med uppgifter om Arsenaldelegationer som flyger till Ryssland och andra dagen stannade de tydligen hemma. Underbar soppa helt enkelt. Jag vill inte ha en tokdyr ryss, jag vill ha en spelare som bitter ihop när det blåser småspik. Då känns det skönt att "veta" att vi har andra inressen som tydligen ingen tidning i världen lyckas reda ut och hade vi bara lyckats signa en av dessa herrar så är jag nöjd. Om någon månad är Walcott tillbaka och Eduardo i form. Sen "ska" Rosicky ramla in och till sist får vi tillbaka Cesc. Visst vi vinner nog inget denna säsongen, vilket har varit min inställning lite väl länge men vi behöver bygga inför nästa säsong. Så spela in Ramsey ordentligt så att han är ett fullgott alternativ när resten av glaslirarna går sönder.

Detta om detta, på söndag har vi Cardiff borta och ovan nämnda Ramsey får förhoppningsvis chansen mot sina gamla lagkamrater. Ett avancemang hade varit skönt och det borde inte vara nått snack om saken. Men Facupen är Facupen och där händer ofta sjuka saker och särskilt med Cardiff som var i final förra året.

Inga kommentarer: