onsdag 28 januari 2009

Everton ikväll och lite Arshavin

Ikväll besöker Arsenal Liverpool för att ta sig an Everton. Matcher mellan de båda lagen har de senaste mötena ungefär följt samma utveckling. Everton gör 1-0 och sen vänder Arsenal till vinst. Inte mig emot ikväll. Visserligen hade det varit skönt om vi kunde göra första målet ganska tidigt och sedan dra ifrån. Ska jag vara ärlig så gillar jag inte att behöva vänta till 80e minuten för att något ska hända.

Vi är några poäng före Everton som ligger placeringen bakom Gunners och att dra ifrån ytterliggare hade varit både trevligt och välbehövligt. Eftersom både United och Villa vann sina matcher igår så måste vi göra detsamma. Bortsett från bottennappet mot Cardiff i FAcupen så har januari bjudit på många poäng men ganska tråkigt spel. Wenger tyckte Cardiff försvarade sig bra men jag tyckte vi spelade med fel lag från början och Adebayor fick för lite tid att springa sönder Cardiffs backlinje. Ade börjar förhoppningsvis ikväll. van Persie som varit bra i princip i alla matcher i januari startar antagligen bredvid även om det ryktats lite om att han ska vilas.

Förhoppningsvis kan vi hålla nollan, vilket vi borde göra med tanke på Evertons anfall som är väldigt decimerat. Arteta är på väg tillbaka efter skada men kanske spelas ikväll, detta gör dock inte Yakubu eller Saha. Evertons mål kommer på fasta situationer och lite för ofta slarvar vår backlinje på just sådana och då är aldrig Cahill eller Osman sena på att antingen nicka in en boll eller sparka in en dålig rensning eller retur. Fellaini är tillbaka från avstängning och är också ett hot i luften. Belgaren håller i bollen väldigt bra och hade kunnat vara en bra värvning till vårt mittfält. Jag tror på en 1-0 seger ikväll med van Persie som målgörare.

Arshavinhistorien går vidare. De som trodde att allt var klart för några dagar sen kan glömma det och även om allt mer talar för att han faktiskt kommer dyka upp på London Collney ganska snart så verkar dealen inte vara färdig på ett par dagar än. Nu är det tal om att han kostar £15M och det får väl anses vara lagom. Det som inte är klart är lön och agentavgifter, där Arsenal verkar bli tvingade att ge honom väldigt hög lön. I klass med Cesc, Ade och Gallas eller till och med något högre. Wenger säger dock att lönepolicyn som finns gäller Arshavin i högsta grad så kanske kommer Andrei få spendera ännu en säsong i Ryssland om han inte går ner i lön.

Sen kommenterar Wenger alla rykten om spelaren. Han håller nere alla sorters förväntningar oavsett vad man hör från Zenit, som inte verkar vara speciellt talträngda och hivar ur sig än det ena än det andra om hur det går i förhandlningarna. Jag vet inte vilken stil jag föredrar. Det är skönt att Arsenal inte är ett blåshål som släpper ur sig allsköns bullshit men samtidigt är det frustrerande att aldrig veta vad som pågår. Det verkar på Wenger som att vi inte har sagt ett ord till Zenit medan Zenit håller på att bränna upp heta linjen till London. En jävla dynga, helt enkelt och det är som vanligt supportrar som får stå och slänga ur sig chansningar om vad som händer. På många verkar det som att FM och FIFA 09 är någon slags verklighet och därför anser de sig veta bättre än många andra.

Stäng av PS2an och sätt på matchen ikväll. Jag kan lova en sak: varken Arshavin eller Kaká kommer spela i Liverpool ikväll!

GO GUNNERS

Inga kommentarer: