lördag 3 januari 2009

Plymouth, deja vu och lite silly season. Härligt!

Så var vi vidare till fjärde omgången i FAcupen. Känns skönt att börja året med en seger. Vad kan man dra för slutsatser av den här segern då? Jo, att vi kan stå upp mot lag som spelar med långbollar och som inte lägger fingrarna mellan i närkamper. Typ som Bolton. Eller det Bolton som spelade för ett par säsonger sedan med en viss Big Sam vid sidlinjen. Trevlig prick, om man gillar sado-masochistiskt strypsex.

Ett relativt orutinerat lag ställdes upp efter en halvtimme med bubblare som Ramsey, Fabianski och inbytte Gibbs och dessa klarade av sina uppgifter relativt bra. Fabianski och höjdbollar fungerar inte alls och även om det inte ringde direkt efter en av hans utflykter så precis efter. Lyckligtvis hade Robin van Persie nickat (!) in en hörna av Nasri i början av andra halvlek och därefter spelat in ett stenhårt inspel efter en snygg vändning mot Bendtner som lyckades skrämma upp en back till att slå in bollen i eget mål. Sedan reducerades ledningen efter ett inlägg där Fabianski är helt borta men som rensas undan och ramlar ut på Gibbs kant och därifrån slås tillbaka in och Djourou missar en Plymouth spelare som sträcker fram ett ben och gör mål bakom en chanslös Fabianski. van Persie gör lite senare 3-1 och dödar det som såg ut att bli lite spänning med att lobba målvakten på en volleypass av Nasri och efer att målvakten halvräddar ta sin egen retur och stenhårt sparka bollen ribba in, så där lite onödigt hårt som bara van Persie kan. van Persie hade även kaptens bindeln för eftermiddagen och med i princip 3 mål måste det ses som ett genidrag.

Nasri ska nämnas som ledde offensiven och är matchens lirare med mycket boll och många härliga framspelningar. Ribban räddade ett mål från den unge fransmannens fötter när han skjuter bollen på en utrusande målvakt som styr bollen upp i just ribban. Synd, men inte nödvändigt. De som förtjänar cred idag är då framförallt Nasri och van Persie, tillsammans med Ramsey, Diaby och Gibbs. Gibbs verkar ha studerat Clichy en hel del och förbekommer ofta motståndare som står och väntar på boll. Ibland kanske lite för mycket då han helt tappar en ytter på slutet, som tar sig förbi och kommer nära mål där nästa orutinerade man, i form av Ramsey, inte lyckas täcka inspelet som Fabianski sedan gör en härlig räddning på efter ett närskott.

Backlinjen känns dock lika virrig som vanligt och så fort man tar bort en av de ordinarie ytterbackarna och ersätter med en mittback (Silvestre i det här fallet istället för Clichy) så klaras inte rollfördelningen av alls. Vi hade problem genom matchen med alla inlägg som damp ner i straffområdet och Fabianski skänker inget lugn till överarbetande mittbackar. Visst var det väldigt många bollar som damp ner så det märktes kanske tydligt när missarna gjordes men ändå. Det ska inte komma en Championshipspelare och störa våra mittbackar på det sättet. Aldrig.

Nu är det klart inte det vi ska ta med oss från matchen utan vi ska ta med det kreativa spelet som skapar bra mycket fler målchanser än vad vi är vana vid. En annan sak som kommer göra den här matchen odödlig är nog charmen i att leta streamar som visar matchen och då streamen med den härliga gubben som rabblade sånger oavbrutet. Det var obehagligt och lustigt samtidigt, som att kolla på Sp*rs.

Kolo Toure spelade inte på grund utav skada och tydligen ska den lilla "incidenten" ha strukits över och allt är frid och fröjd igen. Jotack, jag kan inte tänka mig att sista ordet i den saken är sagd och även om det inte kommer ut i media eller publikt så lär inte Willy Gallas vara tokglad om man känner honom rätt. Så ett jävla liv är att vänta men det är väl skönt att allt inte rinner på friktionsfritt, allt blir så mycket mer intressant. Man vet aldrig vad man får av det här laget. Ena veckan vinner vi mot United, andra förlorar vi mot Stoke, nästa vecka så byter vi lagkapten lite sådär halvsnyggt och veckan efter det vinner vi mot Chelsea. Detta följs upp av poängtapp mot några andra lag som vi ska vinna mot och så skadar sig nästa kapten och en trotjänare som aldrig gjort klubben förnär och har vunnit mest i truppen dyker upp och vill sätta sig själv på transferlistan. Tänk hur jävla bull, som vi säger här, det hade varit om vi gjort som säsongen 03-04 och bara vunnit och vunnit, spelat oavgjort då och då och vunnit mer och aldrig förlorat. Tråkigt indeed!

När jag ändå är inne på unbeaten laget så känns det för jävligt att tänka tillbaka på dem och jämföra dessa spelare med de vi har i dag. Så fort motståndarlaget slog bort en hörna visste man att minst 5 spelare skulle störta mot motståndarmålet och skapa våg efter våg med målchanser. Numer är slår vi upp bollen på en anfallare som är på väg åt fel håll och söker sig ner till eget straffområde efter någon att passa till. Och skulle det bli så att han är påväg åt rätt håll så har han aldrig någon att spela bollen till. Tänk istället att bollen går ut till Henry som på ett tillslag lägger bollen till en framstormande Bergkamp som spelar vidare till Viera som slår ut bollen till Pires som slår en genomskärare till Henry som skjuter och bollen räddas och på returen dyker Ljungberg upp och snubblar in bollen. Galet. Fan vilka rysningar man får, bara av att tänka det. Hur sexigt är det då när Denilson spelar trekant med Song och valfri bollsugen mittback? Sådär.

Jaja nog med deja vu. Det är relativt tyst på transferfronten. Vad som gäller är kanske Arteta, Arshavin eller annan dåre. Wenger lugnar alla med att inga framsteg har gjorts på något håll och då har det antagligen inte det. Fans skriker i forum och på livechattar om ett tiotal spelare som ska in, och ungefär lika många som ska säljas till varje pris. Bendtner, Diaby, Denilson, Eboue, Toure, Almunia och Fabianski är alla för dåliga för att få spela i Arsenal. Hade fansen fått säga sitt hade vi inte haft varken tränare eller lag. Orkar någon halvmogen supporter bry sig. Silly season makes people talk. Läkerol my ass!

En sista liten notering innan sängdags är väl att det offensiva laget som avslutade matchen idag mot Plymouth borde kanske testas från start nån gång nu. Tänk en uppställning som ser ut så här:

Wilshere - Nasri - Ramsey - Diaby
van Persie - Vela

Det hade varit något enligt min mening. Här finns mindre ändringar som man kan göra, tex. ner med Vela på yttern in med Adebayor i laget och (tyvärr) ut med Wilshere. Kanske vi hamnar i underläge mot Bolton; då hade jag velat se ovanstående få minst en halvtimme att jävlas med Boltonspelarna. För övrigt heads up för Elmander som med sin löpstyrka nog kan klämma både Gallas och Djourou i en löpduell även om hans startar tre meter bakom.

Inga kommentarer: