söndag 17 januari 2010

3 poäng och Bolton vet hur man ska spela mot Arsenal

För några år sedan lärde Sam Alardyce ett gäng idioter i hur man sparkar ner spelare samtidigt som man skäller ut en domare och ser oskyldig ut på samma gång. "One Gary Megson" försökte på samma sätt i fortsättningen och nu har väl visserligen inte Coyle hunnit sätta sin prägel på laget men att försöka spela fotboll med de spelarna han har till sitt förfogande blir det inte lätt.

Cesc var tillbaka från skada och kunde lika gärna gått av planen med en ny. Taylor, Cohen och Robinson gjorde vad de kunde. Phil Dowd kom snett in i matchen från början när han missade en stensäker straff. Jäskleinen fällde Cesc och vädjade mot Dowd om att slippa ett kort eller en utvisning men kom undan helt utan åtgärd. För hela grejen var fishy. Antingen dömer man straff och kanske ett gult kort eller så varnar man Fabregas för filmning, det är alternativen. Dowd släpper det... Sedan blir Cesc överfallen av Knight och Taylor vilket borde gett straff. Istället dömer Dowd frispark till Bolton och Taylor visar hur en inavlad jävel helt utan fair play beter sig och tar först stöd med knäet mot Cescs nacke när han trycker sig upp, sedan drar han foten i huvudet på Cesc som tar tag i benet för att skydda sig vilket leder till att Taylor tar tag i huvudet på Cesc och rycker till. Om inte FA stänger av Taylor och tar sig ett rejält snack med domarteamet som verkligen borde se det så är det dags att skramla ihop terroristpengar till en påhälsning hos Taylor.

1-0 målet var underbart snyggt och jag kan sätta pengar på att Fjelström tar upp det på sin lista med nån rubrik om "väggen" eller liknande. 2-0 var också vackert och Merida som fick speltid kanske på grund utav hans vilja att lämna klubben rullade in det.

Bolton visade prov på att deras Arsenaltaktik fungerar. De mördade sig i princip till ett fysiskt övertag som gjorde att vi gick bort oss och de skapade chanser. Om det var karma eller bara faktumet att Taylor är en värdelös fotbollspelare vet jag inte men så jävla dålig/dumihuvet etc. som han var i de lägen som uppstod får man inte vara. Klasnic och Davies använde alla armbågar i världen för att ta sig fram och jag gillade Rosickys lilla fulhet som gav honom ett gult kort, det var en tydlig signal: fortsätter ni så får ni käka gräs!

Ett glädjeämne förutom poängen är att Clichy är tillbaka. För Traore hade det jävligt svårt. Nästan alla chanser blev till för att vänsterbacken var försvunnen eller överspelad. Almunia verkar ha samma puls som en nyknullad kanin i början av matchen så stirrig som han var. Men nollan hölls.

Tre säkra poäng och det lär bli tre till på onsdag när Bolton ska försöka mörda oss igen, nu i London. Kanske finns det en lite vettigare domare och förhoppningsvis finns ingen Taylor på plats.

Inga kommentarer: