torsdag 16 april 2009

Semifinaler på gång

Man får väl börja med att kommentera avancemanget. Arsenal trillar in på Emirates med en backlinje som aldrig spelat ihop där senaste bortfallet var Sagna som tydligen blivit sjuk. Alla som älskar Eboue, ta ett djupt andetag. 2006 var killen ordinarie i en ganska skral uppställning som tog sig till final i just Champions League men blev sedan uppflyttad längs kanten till en ytterposition. Där har han inte gjort många glada men när han tog klivet ner igår kände man igen honom.

Vilken fart, vilket tryck och små nätta dribblingar lurade gulklädda spelare åt alla håll. Självklart finns det mycket att jobba på i sista tredjedelen men backspelet var underbart. Det är nästan synd att Sagna är så bra som han är men samtidigt är det grymt skönt att veta att vi har en stand in som kan bli utbuad i match efter match men ändå går in och spelar bra så fort skiten träffar fläkten.

En annan kille, Le Bob, var med i den där CLfinalen i ca 20 minuter. Han förtjänar alla ovationer och mer därtill och det finns massor med intervjuer om hans känslosamma återkomst mot Arsenal (jag hänvisar till google). Tyvärr är Bobby inte 30 längre och han som flöt fram längs kanten för att vika in mot mitten och avlossa bössan verkade ganska trött redan efter 25 minuter. Ovan nämnda Eboue som inte direkt är någon raket blåste förbi Pires i en löpduell som en ung Pires hade vunnit med ett ljusår. Det kändes vemodigt, men tack för allt Robert Pires för allt du gjort för klubben!

Villareal saknade Senna och det kändes som att ingen trodde på vinst mot Arsenal. Vi hade allt spel och den enda riktiga målchans de hade var under matchens första 5 minuter. Efter det var det bara Arsenal. Walcott gör ett underbart mål med en härlig chip efter en underbar pass från Eboue som Fabregas touchar vidare med klacken. Sen var det Adebayoruppvisning i hur man springer offside på exakt allting. Vi hann med en farlig frispark från RvP där Adebayor borde gjort mål på returen men sen gled vi in i andra halvlek. Villareal ryckte upp sig och spelade lite bättre men störde inte Arsenal som låg rätt i positionerna. Walcott tröttnade lite efter att ha lekt dunkgömme med Capdevilla hela första halvlek. Capdevilla vill nog glömma den halvleken. Så kom 2-0, regi Cesc o RvP, den förste med en sanslöst öppnande nick (!) till RvP som lurar några försvarare och hittar Adebayor onside (!) som tar emot och slår in 2-0 säkert.

3-0 några minuter senare blir det på en väldigt tveksam straff. Walcott försätts ur spel men Godin träffar bollen (eller?) men assisterande tar straffen. Gulingarna blir vansinniga och Hammarby-Eguren har inte hönsen hemma och snackar till sig sitt andra gula och slipper vara med sista 20 minuterna. Smart. Robin van Persie smällde in straffen säkert. Sen var det inte mer.

United väntar i semi. Kan bli några jävla matcher, dags att ställa sig upp och kämpa ner äckelUnited!

På lördag så väntar Wembley och Chelsea. Mycket avgörs nu och jag är glad att vi har toppat formen så här, även om det har varit på grund av skador. Nu känns det som att vi har ett stort kapital att sätta in på alla platser utom längst bak men med ersättare som Eboue så känns det otroligt nog väldigt bra.