tisdag 21 april 2009

Liverpools säsong ska ta slut

Helgen var definitivt inte den bästa sett ur ett fotbollsperspektiv. Först och främst missade jag matchen, eller, jag följde den via mobilen. Förutom förlusten så verkar inte matchen varit något vidare så därför har jag struntat i att se skiten. Målen har jag sett och det är väl bara att glömma skiten och hoppas att det aldrig händer igen.

Fabianski var på ett par utflykter som slutade i katastrof och nånstans hoppas man att han ska sluta upp att springa ut på alla höjdbollar i straffområdet. Hans spel med fötterna är fint och så fort bollen kommer tillbaka längs marken så verkar han hur säker som helst. Luften? - Nejtack!

Vår stabbiga, skadade backlinje hade inte mycket att sätta emot Chelsea och Drogba. Inte heller mittfältet har jag läst något roligt om så det är väl än en gång så att man får glömma och gå vidare. FAcupen är borta, nu återstår bara Champions League för vår del och med lite tur kan vi hoppas på att alla storlagen från England riktar in sig på vars en pokal. United tar ligan, Chelsea FAcupen och Arsenal tar CL. Ser inte så dumt ut eller hur? Fast det är låångt kvar.

Liverpool ikväll! Jag unnar inte United minsta silversked men tyvärr har Uniteds vana att alltid vinna gjort att man känner sig mer okey med det. Liverpool däremot har jag aldrig sett vinna något (bortsett från CL, där de är utslagna i år och därför räknas inte detta). Trots uteblivna segrar i PremierLeague springer varenda 'Poolsupporter runt och skryter med sin historia om hur segerrika laget varit. Relevans för mig som 24åring? Nope, ingen. Därför är det roligt att vi har chansen att stänga deras chans till troféer denna säsongen ordentligt. Förutom att förstöra för 'Pool så kan vi stänga av Aston Villa och Everton från deras jagande efter fjärdeplatsen. Villa spelade 1-1 mot West Ham så egentligen tog de sista spadtaget till sin egen grav oavsett. Men vi har alldeles för mycket hämnd att kräva på Anfield för att vi bara ska skita i matchen och ladda inför CL.

Som alla minns så slog Pool ut oss från CL när vi i princip var klara för semi. Visserligen kan man inte skylla alltför mycket på laget i sig när domarinsatserna lämnade jävligt mycket i övrigt att önska. Hade Wink och Fröjdfelt inte satt på sig Glenn Hysénglasögonen på morgonen så hade vi kanske vunnit CL redan förra året. Vem vet? Nu ska det därför tas revansch och till ens glädje så befinner sig Gerrard utanför laget, skadad. Visst har vi en 3 ggr så lång skadelista men en Gerrard i Liverpool är som Cesc för Arsenal. Så vi ska väl vara lite glada iaf.

Matchen är svår, även om Pool har läckt bakåt så är deras försvar ofta bra som fan. Mittfältet med Mascherano och Alonso är ibland ligans bästa defensivt. Samtdigt så är både Adebayor och van Persie skadade eller bortplockade av säkerhetsåtgärder. Eduardo är tillbaka men antagligen börjar vi med Bendtner på topp med Arshavin bakom sig. Arshavin som inte startades mot Chelsea av någon underlig anledning får dra ett tungt lass känns det som men han har imponerat som fan sedan han kom till Arsenal och har tempot i sig. Cesc och Song tar förhoppningsvis hand om mittfältet och Song är i en formtopp så det är väl inte så konstig. Nasri och Walcott på kanterna, eller? Ska Diaby spela? Sagna är tillbaka efter sjukdom men ingen vet om hans matchfitness är tillräckligt bra för att knuffa ut Eboue. Vi får se.

Det kan bara finnas seger när man precis åkt ur en turnering, vi måste helt enkelt komma tillbaka och ladda inför CL med segrar. Det ska sägas att det inte är någon katastrof att att förlora eller kryssa på Anfield men självförtroendet har fåt tsig en törn i helgen och det ska repareras. Visserligen har vi M'Boro hemma på söndag, där jag kommer närvara och skrika förolämpningar åt Afonso på svenska. Det är där vi får in segerandan igen, officiellt, inofficiellt ikväll.

So come on Gunners!

Inga kommentarer: