torsdag 31 december 2009

Gott nytt år!

Matchen igår var så skön. Så skön! Vi var bra, Pompey var dåliga och vi gör det inledande målet på frispark för tredje matchen i rad. Inte fel.

Vi spelar utan våra två toppmålskyttar denna säsongen och ändå gör vi 4 mål. Det finns ingen mening med att gå igenom matchen som helhet så än en gång får man i princip hylla hela gänget.

Målen och spelarna bakom dem förtjänar ett omnämnande. Eduardo gör ingen bra match i stort men han är målskytt och dessutom så gjorde han nästan hela förspelet till 2-0 och förtjänar därför ett mer än godkänt i min bok. Nasris avslutning är underbar också, bollen håller på att glida ifrån honom och Hreidarson försöker täcka av ytan där skottet naturligast borde komma men Nasri vänder upp och lägger in bollen i fel hörn. Underbart. Ramsey vars lilla touch blev assist till 2-0 gör 3-0 helt på egen hand och det är imponerande att få iväg ett så hårt och välplacerat skott med fel fot. Ramsey gör en fin match i övrigt men i min bok är Song MotM med vårt fjärde mål och en grym insats i övrigt.

Värt att notera är att Diaby gör en ny bra match (spec. första halvlek) och att Arshavin inte kommer till riktigt. Kanske spelar han på fel position men när han väl har bollen så levereras den inte speciellt kliniskt vidare till fria spelare.

Ska man leta efter negativa synpunkter så är väl lättjan den största grejen. Vi leder med 3-0 och borde inte släppa till ett mål, vi har en rak backlinje som alla täcker inspel i boxen och ingen som går upp och stöter på en pass snett inått bakåt. Visst det såg bra ut sålänge vi hade 2-0 då det fanns bra exempel när Sagna lämnar sin plats för att gå upp, in i mitten för att glidtackla bort ett liknande inspel men vid målet så har ingen koll på något och det känns lite slappt. Men som sagt, 4-1 är tillräckligt bra och att peka finger åt ett betydelselöst mål känns irrelevant.

Nästa match är West Ham i FAcupen och innan dess ska det firas nyår.

Så gott nytt år alla Gooners, Gunners, Arsenal m.m.fl.

Ett grått nytt år delas ut till Sp*rsare och andra lags supportrar.

Inga kommentarer: