tisdag 8 december 2009

Londonresa

Jepp i fredags lyfte undertecknad + sambo från Kastrup för att sedan dimpa ner på öarna och närmare bestämt London Gatwick.

Resterande delen av fredagen tillbringades på stan med lite shopping och undergroundåkande. Detta givetvis med regelbundna pauser för att dricka öl och käka roast. Kvällens häng blev på Brick Lane, stället där ordet "mild" saknar innebörd och fraserna "god service" samt "sansat klientel" inte går att finna. Helt klart exotiskt måste erkännas och britter är antagligen bara britter eftersom det är ok att dricka kopiösa mängder öl/sprit och skrika/dansa tills man däckar innan kl 22 är mer regel än undantag.

Lika bra att övergå till lördagen och den primära anledningen till besöket av huvudstaden, nämligen MATCHDAY. Upp och trycka i sig toast, kaffe, te och lite juice plus den mest smaklösa äggröran på öarna. Kocken hade kanske käkat indiskt på brick lane lite för ofta och därmed bestämt sig för att aldrig krydda maten mer.

Tuben upp till Islington och avstigning på Arsenal för att få lite frisk luft innan man kom upp till Finsbury för att ta sig ett par kalla Guiness på Blackstock. Fullt med folk, Gooners, och en skön stämning tyvärr utan sång. Man kan inte få allt här i världen.

Dreamcasttröjan från -00 var på och denna garanterade 2-0 resultatet men eftersom jag inte vill jinxa resultatet kan jag inte satsa pengar på det och det är därför jag alltid råder folk att satsa som fan så att någon tjänar på det iaf. Nåja 2-0 blev det iaf.

Matchen var skön. Man hamnar nästan garanterat ovanför bortaklacken bland andra svenskar när man skaffar biljetter via Arsenal Sweden men det är ofta ok. Dock så har jag ett språkbruk som inte förbättras av ett par fyra öl innan en match och det gäller både den svenska och engelska lingvistiken. Några snea blickar från en härlig mor tillsammans med dotter på raden framför får man stå ut med. Stämningen på Emirates är tyvärr lite tyst och bortafans gör sig hörda lite för lätt och vissa tar mer illa upp än andra över det faktumet. Särskilt för de som inte är så insatta och "jag fattar inte hur ni kan låta de där fittorna höras så mycket" gjorde inte mamman framför gladare.

Sedan fortsatte jag att svära över Delaps destruktiva inkast som vi hade feta problem med. Så här i efterhand är jag lite halvnöjd med att Cesc missade straffen eftersom en missad straff under en säsong är något mer eller mindre oundvikligt och vi kom trots allt ur matchen med 3 poäng. Ser man på Chelsea som misslyckades med sin straff och missade poäng precis som Sp*rs som tappade 2 genom att inte sätta sin så får man vara nöjd.

Arshavin var bra som fan även om han missade några touchs i bra lägen så börjar formen komma och kanske är han svaret på centerrollen. Bättre där än både Eduardo och Vela. Ljungberg dök upp på mittplan också innan matchen och jag noterar att det var 100de matchen på Emirates. Alltid något. Noterat också att Eboue lyckades rädda på mållinjen, där höll man på att flippa ur ordentligt faktiskt.

Resten av lördagen var mest i en postmatch dimma. Skysports gjorde söndagen trevlig med ältande av Sp*rs och Chelseas respektive straffmissar och sen blev det julklappshopping och ett Tate Modern besök. Miroslav Balkas "How It Is" installation tilltalar som fan.

Kulturdelen avslutades innan måndagens hemresa på National Portrait Gallery med Beatles to Bowie utsällning. Måndagen var inte den mest perfekta eftersom vi skippade hotellfrukosten och käkade frukost "på stan". På stället vi tänkte inta frukost, Leon, håller man frukost till kl. 11 vilket är ok, vi glider in vi 10.50 går fram till disken och säger: Two English breakfast, two coffe americana, one black, one white and two jucie. Man får tillbaka ett "allright mate, comin up" och man sätter sig med drycken vid ett bord. Här började det kännas konstigt eftersom vi hade beställt drycken separat trodde vi att te ingick i hela English breakfast kittet och där satt vi med en halvliter kaffe, en halvliter te och en skvätt juice var och väntar. Efter en kvart när skyltarna ändras för att gå över till lunchmeny märker jag att det finns en tesort som heter English Breakfast Tea och att de har döpt om frukosten till I *heart* England - English breakfast och vi har gjort tabben att köpa te istället för mat. Jävla cirkus och frukosten blev en kyckling-chorizo wrap istället.

Så restips: var jävligt noga med att kolla menyn så slipper ni sitta där som djur i bur med tre olika drycker istället för mat. Åker man med Easy Jet så har de ett boarding system som kräver tidsplanering eftersom de låter fem flighter stå i samma kö så att de kan kränga speedy boarding bara för att slippa köa. Så tänk på tiden. Om man fått för sig att svensk indisk mat motsvarar samma kryddstyrka som i England så har man fel, var beredd på att gå ner ett steg kryddskalan, medium hot betyder alltså hot.

Inga kommentarer: