tisdag 24 mars 2009

Landslagsuppehåll

Än en gång är vi inne i det förhatliga landslagsuppehållet. Man blir lite lagom frustrerad när det inte spelas 3 Arsenalmatcher varje vecka och medan managers världen över klagar på det tuffa spelschemat sitter vi supportrar här och kvider de dagar då det inte är action.

16 spelare (till a-lagen såklart, ytterliggare några har U-21, Gibbs iaf.) åker iväg för att representera respektive länder och frågan på allas läppar är egentligen: hur många kommer tillbaka hela och rena? Jag hoppas att att alla spelare "slipper" spela. Detta inser jag är lite väl otroligt och särskilt då när det gäller fransmännen. Tyvärr bjuder inte ens detta mig någon tröst eftersom jag tycker oändligt illa om fransk landslagsfotboll, kanske tack vare missjö Domenech.

Det är inte heller någon fröjd att mätta sig med Portugal - Sverige. Zlatan är inte med och om en nedtränad Henrik Larsson tillsammans med Boltons Johan Elmander ska ersätta en kille som gör lite som han vill med samtliga italienska målvakter så får man ha bra hög feber. Dessutom tvingas man se på gråt-Christina och rättfärdiga som vi svenskar är så går vi ut på aftonblaskan och varnar domare för hans filmningar. Som om dessa var en nyhet... Helt plötsligt är det dags att lägga vikt på något resten av världen vetat om i flera år: peta på en portugis och cry me a river spelas i högtalarna.

Så vad ska man se på egentligen? Mitt tips är att titta på när Eduardo stänker in mål efter mål på Andorra. Varför är de med överhuvudtaget? Låt några landslag träna/vila ihop sig och istället för att åka till Pyreneerna. Kan man inte införa nån slags tävling där Andorra, Lichtenstein, Luxemburg och övriga land som inte täcker upp större yta än Skåne träffas och kör nån strafftävling om vem som ska ha högst inbördes ranking. Sen får det vinnande laget stå vid mittplan och köra "träffa ribban" och om man klarar fler än 5 på en kvarts sparkande kan de få en ärlig chans att möta ett etablerat lag. Eller så kan de spela "finns i sjön" om det eller vad fan som helst...

Näe, Gunners, kom tillbaka utan skador och trötta ben så att Manchester City kan få tokdäng. Det blir alla glada av.

Inga kommentarer: