lördag 14 mars 2009

Romamatchen från Rom!

Onsdagen den 11 mars. Det vankas Champions Leaguematch i Rom och det är nästan så att man kan känna det i den milda luften. Påväg till Stadio dell' Olimpico träffar vi på Roministi överallt, något taggade, något nervösa. Det diskuteras hejvilt på spårvagnen som tar oss till Olimpico. Det är mycket funderingar kring Mexès, Montella och Totti men det talas även om Arsenal och huruvida spelet kommer att se ut för kvällen med tanke på deras fördel.

Vi stöter inte på några Arsenalfans förrän inne på stadion, så långt ifrån alla Romafans som det går. I en ganska stor klung står de och vevar med sina röda flaggor vid Curva Nord. Några minuter innan matchstart välkomnar italienarna Arsenal med ett tal och Romafansens buande hörs över hela Olimpico. Matchen är igång och bengalerna brinner. Arsenal har definitivt inlett matchen bättre än Roma och det märks på hemmasupportrarna; buandet och visslandet är i full gång igen. Nionde minuten har passerat och Totti assisterar Juan till kvällens första mål. Supportrarna blir galna och hoppar av glädje , så pass att jag och några andra på min rad blir nerputtade. Efter målet får vi se ett mer taggat Arsenal. Roma har däremot skapat flest målchanser men kommer inte längre än så. I andra halvlek fortsätter Arsenal att pressa men Romafförsvaret är oväntat duktigt ikväll då de saknar flera nyckelspelare. I slutet av andra halvlek märks det att både Arsenal och Roma är trötta. Efter en möjlig straffsituation och några farliga chanser från båda lagens sidor slutar det med förlängning. Det är nästan så att vi kan förutspå hur det hela kommer att sluta eftersom förlängningen är så otroligt jämn. Och vi har rätt. Straffar next! Det är så himla nervöst på stadion och varenda italienare biter sig ivrigt på naglarna.
Max Tonetto missar den åttonde straffen! Arsenal är nu vidare till kvartsfinal! The game is over! Italiebnarna vrålar och svär, slänger sig åt alla håll och skriker Vafanculo. Arsenalfansen ombeds stanna kvar på stadion tills alla andra gått ut. Men för att provocera skriker de "LAZIO LAZIO LAZIO LAZIO" Gång på gång och det gör det inte lättare för "i roministi". Med trumpna miner lämnar Romafansen Olimpico medan jag går därifrån med ett stort leende på läpparna. Jag har fått skåda en underhållande match på plats och jag kan inte vara mer tacksam än så.

Grattis Arsenal!

Inga kommentarer: