tisdag 22 juli 2008

Walcott och Wenger

I dessa dagar med transfersummor som börjar spåra ur totalt är det underbart att läsa om Theo Walcott. 19 år och mer förnuft än de flesta engelska spelarna tillsammans. Fruktansvärd talang säkert välbetald och påpassad av alla möjliga medier springer han runt på bio och snackar om milkshakes med flickvännen. Han är så genuin som en vanlig 19-åring kan, eller kanske ska, vara. Visst har 90% av alla 19åringar haft en karatefylla eller två men om man är proffs från att man är 15 el. 16 så kan man räkna bort den grejen som normalt på stubben. Om det var svenskafans som gjorde jämförelsen med landslagsuttagningen mellan Walcott och Rio Ferdinand så var den i vilket fall jävligt snygg, den ene åker hem och spelar monopol med föräldrarna den andra drar en rattfylla. Gissa vem som gjorde vad.

Wenger säger att det är dags för Theo att ta steget och bli en man för startuppställningen och detta ska naturligtvis tolkas som extra press av media. Go ahead. Oavsett vad Theo presterar denna säsongen kommer han finnas med nästa säsong och i framtiden. Sålänge han själv vill. Wenger är känd för att slipa diamanter sålänge diamanterna vill vara med på det själva. Många har varken tålamodet eller psyket (se Bentley och Pennant). Tittar man då på hur Walcott funkar så tror jag var och en kan se att han inte kommer falla igenom så som andra gjort.

Wenger har gått ut och gnällt på hur klubbar och presidenter sköter transferhysterin och hur de destabiliserar spelare gentemot sina klubbar. Jag håller i sak med honom men tycker att det är en uppgift som inte är honom värdig att kommenterar eftersom Uefa och Fifa borde ta tag i sånt här på allvar. Att Arsenal tvunget ska sätta sig på höga hästar i denna frågan är bara onödigt. Fast nu när både Uefa och Fifa sköter detta lika illa som FA sköter avstängningar så är det kanske bra att frågan aktualliseras ordentligt. Det hade dock inte förvånat mig om Bossen bara utmålas som gnälligare och gnälligare av media som älskar alla svängningar och uttalanden.

Aftonbladet skiver idag att Chelsea droppat ett bud som ligger på 1.5 miljarder för Kaka. Chelsea förnekar och det är väl kanske bara the sun och fotbollskanalen som kan göra det här till en riktig sanning. Förlåt jag glömde goal.com där en spelare byter klubb sex gånger per silly season.

Nog för idag!

Inga kommentarer: