måndag 28 juli 2008

Ny vecka

Mycket jobb har satt bloggandet ur spel, ny vecka nu iaf. Vad har hänt? Vi spelade lika mot ett ungerskt lag vars namn ingen vill uttala. Inte stava heller. Bendtner var matchens behållning enligt mig och framspelningen till Theos kvittering var ljuvlig. Första halvlek bjöd på ett gäng målchanser och andra halvlek var som ett lagom lojt träningspass där inget stämde. Sagna och Clichy i mitten var ganska intressant och dom klarade jobbet bra mycket bättre än bröderna Hoyte gjorde i första. Nog om detta.

Kolo Touré har malaria enligt lite olika tidningar. Malaria yttrar sig genom återkommande feberattacker och i viss mån anemi (blodbrist). "Touré recovered amazingly fast" vilket tyder på att han haft lite feber och varit lite allmänt krasslig. Visst kan han haft (el. ha) malaria men man kan lita lika mycket på pressen som man kan lita på en fallande Ronaldo.

Det har varit allmänt tyst hela förra veckan angående transfers så det piggade upp lite med att Real vill ha Cesc. Undrar vilket lag som inte vill ha Cesc? Jag fick dock ett litet leende på läpparna så det är väl bara att tacka. Annars när det är tyst brukar jag bli orolig men positivt orolig eftersom Wenger för det mesta jobbar i det tysta när det gäller säkrande av spelare. Kanske trillar det in en spelare i slutet av veckan? Vem vet...

Eller så kommer det ingen alls, the sun har en liten intervju med Denilson där han säger att det dags för honom att slå igenom. Hoppas självklart att han kan ta det steget men det har inte sett alltför lovande ut i de två spelade träningsmatcherna. Varenda Gooner skriker efter en defensiv mittfältare medan Wenger har "lovat" minst ett nyförvärv till. Han har indikerat att spelaren som kommer har erfarenhet och i viss mån är etablerad. Jag kan inte tyda in nånting alls i det här. Är Arsene sin vana trogen kommer han satsa på någon av de redan befintliga mittfältarna som ersättare till Flamini och för min del går detta bra. Kvalitén tror jag finns, dock finns inte bredden och att fylla på med ännu en 20åring från wherever är för en gång skull nog inte rätt melodi.

Några olika engelska tabloider skriver att Chelseas nye tränare Scolari är ute efter att plocka hem alla fyra titlarna. The sun hade en fin rubrik som inkluderade att Scolari var ute efter Fab Four, vad jag vet spelar han i Arsenal och sista stället han hamnar på är i sydvästra London. Kanske trappar han ner om 15 år i Fullham, men på SB spelar han bara i bortatröja! Får väl säga lycka till Scolari, det lär han behöva.. och just det, han behöver nog ytterliggare en miljard med oljepengar. Nu menade han Carling Cup, FA cupen, The Premiership och Champions League och inte Fabregas. Ännu en gång, lycka till! Både Real och Chelsea skämtar friskt denna vecka.

Till sist märks nyhetstorkan lite mer och Usmanovs förehavanden i klubben glimtar till. Jag vill inte ha något med den fjanten att göra och jag förstår uppriktigt inte varför han inte ringer upp Putin och Roman så att de kan ta semester och skjuta lite björn i Sibirien och gärna omkomma tragiskt ute på tundran. Kanske sjunker de djupt ner i kärren som bildas när isen smälter och med lite tur kan de hälsa på ett gäng rymlingar från något "nedlagt" Gulag läger. Förhoppningsvis blir det ett varmt välkomnande och ett långsamt slut.

Ikväll blir det tredje träningsmatchen mot Burgenland XI och det pirrar redan lite i magen. Ska man få se Adebayor spela? Kommer Touré till start eller har han dribblat in sig i nån annan djungelsjukdom? Kan Eboue vara med och kanske filma till sig en frispark? Kommer Diaby såga av ett österrikiskt ben? Eller får vi se ännu en b-betonad uppställning med ett gäng ungdomar i spetsen? Oavsett så ser jag fram emot det. Här brukar jag leta streamar och det som brukar bli bäst bild är genom SopCastlänkarna.

Come on Gunners

1 kommentar:

Anonym sa...

min favoritblogg, fortsätt skriva :)

tvivlar på att nåra större namn spelar ikväll, me tanke på att vi möter stuttgart om bara 2 dar oxå, blir nog hyfsat reservbetonat ikväll.