söndag 20 juli 2008

Barnet och spelarköp

Första träningsmatchen är avklarad och det blev seger mot Barnet med 2-1. Vad ska man säga om matchen? Det räcker kanske att säga Jack Wilshere. Första halvlek var så bedrövlig som det bara kan bli. Stjärnorna från första elvan sprang runt och småsov och förlorade första halvlek med 1-0 efter en snygg men inte helt otagabar frispark efter en onödig kapning av Nordtveit en bit utanför straffområdet, Gillet målskytt. Ramsey hade några intentioner som kunde slutat bättre och Lansbury hade boll men kom aldrig igenom. Sen byttes laget ut mot reservlaget och där visade reserverna att de vill vara med och kämpa om en plats i a-truppen. Två kliniska avslut av Simpson och Barazite och vinsten var säkrad. Som regissör till målen fanns Jack Wilshere som spelade oförskämt bra och hade en grym frispark (i samma läge som Gillet i första halvlek) som Barnets keeper räddade. Jag hoppas Wilshere får spela i Carling Cup för här finns nått riktigt fint som måste tas till vara på. Här finns målen och highlights. Matchrapport och bilder finns på officiella sidan.

Det enda som förstörde helgen var en dålig stream till matchen. Men betalar man inte för Arsenals OnLine TV så får man stå sitt kast. Snart dags att lägga £4 i månaden, eller fortsätta gnälla på kassa streamar.

Wenger säger i intervjuer att det kommer minst en spelare till klubben. Tjoohoo, undrar vem fan det blir. Ska man gissa så tror jag det blir en fransktalande spelare, halvt okänd och knappt fyllda 20. Vågad gissning, right? Eller blir det en Juventusspelare?

PSG och Barca bjuder på Gallas, som visst är gammal men som jag tycker har ett par år till kvar. Jag tror detta blir kaptenens säsong. £6 miljoner är dock bra pengar men kolla alternativen vi har på mittbacken så fattar man att han nog kommer stanna. Eller så köper Le Boss två backar och bugar och tackar för Gallas tjänster. Han är dock bättre än Cashley.

Adebayor kommer till London för försäsongsträning. Wenger är övertygad om att han stannar i Arsenal även denna säsong. Håller han truten resten av silly season så stryker jag ett stort streck över det som varit och sagts hittills. Fast sålänge Milan o Barca fortfarande rycker i honom så lär det inte bli tyst, inte heller om någon av alla dessa agenter som verkar representera honom fortsätter sin pengasugande idioti. ArseBlog har en intressant vinkel på varför Arsenal har satt ett så högt pris på Ade vid en försäljning. Om en klubb är beredd att betala en spelare ca £100 000 i veckan så ska klubben ha betalt därefter. Om detta är slaveri eller bara förnuft kan diskuteras, gärna av Blatter och Fergie.

Jag är glad att Gunners som klubb, inklusive tränare styrelse osv. ställer sig över alla spekulationer rörande spelare som inte är knutna via kontrakt till klubben. Visst gå ut och hylla spelare oavsett klubb i media men jag vill inte se rekomendationer om var de ska spela eller vad som ska betalas. Sånt kan presidenter i sydeuropeiska och i vissa engelska klubbar stå för.

Youngguns finns mer läsning om lördagsmatchen och våra ungdomar/reserver för intresserade.

Trevlig läsning!

Inga kommentarer: