onsdag 16 juli 2008

Hleb

Den enes död är den andres bröd. Alex Hleb blev igår kväll klar för Barcelona något som varit på gång en längre tid. Hlebs velande fram och tillbaka om var han vill spela har varit en dryg irriterande historia som för min del kom som lite av en chock efter den där glassen i Milano. Efter dess uppdagande har tanken på att Hleb kanske skulle lämna vuxit succesivt och det känns inte alltför känslosamt att ta farväl av vitryssen.

Jag antar att jag behöver såna här transfersagor för att hålla intresset vid liv off season. Man kan gå runt och leta upp all skit om spelare som är på väg att lämna. Hleb gör inga mål, jävla sopa. Hleb slår inga assist, hur fan misslyckas han med det? Hleb bara dribblar, passa bollen för fan. Hleb gnäller på domaren, fan stå upp och spela! SKJUT FÖR HELVETE!!!! Till sist, Hleb lappar till en motståndare, jävla pucko spela hockey om du ska fjantslåss!

Men när man struntar i statistik och uppförande måste jag erkänna att Hleb trots allt gjort en insats för The Gunners. Han har tillsammans med Cesc lanserat en fotboll världen inte skådat och han har präglat klubbens kännetecken i bländande teknisk smånätt fotboll med precisa passningar och underbar spelförståelse. Så visst lämnar Alex en lucka. Ska Nasri steppa upp och ta ansvaret Hleb alltid tagit och göra det bättre? Känns som en tuff uppgift, men med Nasris skott (med både vänster och högerfot) blir det nog bättre målkvot och det känns ju inte helt fel.
Så, vafan, tack Alex för åren och lycka till...

Nu har vi ett tröjnummer ledigt så in med en defensiv mittfältare eller möjligtvis en mittback. Om nu Gilberto går så blir det lite väl tomt på det centrala mittfältet. Bredden på truppen kan naturligtvis diskuteras. Man vet att Rosicky och RvP inte klarar en halv säsong och hur är det med Eduardos skada? Även om det offensiva ser mest skadebenäget ut är jag inte jätteorolig för det. Vi har Walcott, Bendtner, Vela, Ramsey, i viss mån Denilson och Traore som sparkapital varav de två första i princip är etablerade Premier Leaguespelare. Dessutom slussas säkerligen någon Young Gun in i truppen. Där finns intressanta namn som gjort några eller någon Carling Cup match, Lansbury tror jag på om Rosickys skadeelände håller i sig.

Problemet är defensiven! Är Nordtveit tillräckligt bra för att gå in på bänken i ett lag som Arsenal? För Djorou kan väl inte var kvar mycket längre? Senderos verkar ha klämt sina sista nerver och om hållet på mitten efter Flamini fylls med Touré (vilket jag hoppas på) så har vi en viss Song Billong att testa. Hur fan ska det gå?

Hur det än blir så vet jag en sak jävligt säkert och det är att Wenger vet. Det känns tryggt!

Inga kommentarer: