tisdag 11 november 2008

Framtiden har kommit ikapp!

Efter Sheffield U var det dags för Wigan att få tokstryk av Youngguns. Truppens snittålder låg exakt på 19 och startelvan bestod av 4 spelare som var 20 år eller över varav två blev inbytta mot United i helgen. Magin var total på Emirates där alla imponerade var och en på sitt lilla vis. Lysande passningspel och tekniska finesser mest hela tiden och detta mot Wigan som visserligen inte rosat marknaden på sista tiden men som ändå besitter mycket mer kvalité än vad The Blades har. Hade inte Kirkland stått i mål så hade vi haft samma siffror som förra omgången men efter tokräddningar på friläge från Vela och Gibbs och ytterliggare två krysskott av Rasey och Vela så stod det noll noll. Precis innan halvtid skickar allas kelgris Wilshere fram en underbar pass som Simpson gör 1-0 på. Innan detta hade Simpson hunnit med att panga bollen i ribban och över.

Andra halvlek dödades kvickt av Vela som snyggt spelade fram till Simpsons andra mål i tom bur och avslutades av den samme efter en underbar lobb. Lite Ian Wrigth över lobben men underbart tekniskt.

Jag blir inte klok på hur det ska gå att behålla alla dessa spelare. Man glömmer visserligen att de är unga men är de så bra som unga börjar klubbar rycka i dem och om de inte petar etablerade spelare blir det problem. Nu ska man inte tänka i dessa banor men för min del vill jag se 7 eller 8 av dessa i alaget i the Premiership inom 3 år. Detta gör att det kanske blir turbulent men Wenger har nog planer för framtiden som kommer göra de allra flesta nöjda. Flitigt matchande i cuper gör att det finns massor med tillfällen att portionera ut alagsspel i framtiden och därmed behålla den riktiga kvalitén. Eller så kan man göra en Bentley, Pennant eller Diarra och tro att det finns någon annan som kommer utnyttja deras färdigheter så som Arsenal skulle gjort. Idioti. På hög nivå!

Nu är det sängen som väntar och jag kommer sova som en gris. I helgen blir det ny härlig match!

GO GUNNERS!

5 kommentarer:

Joakim Lindqvist sa...

Faktum är väl att det var bara tre spelare som fyllt 20. Fabianski, Djourou och Song. Resten var/är tonåringar.

I övrigt ett väldigt intressant första besök här inne!

Mike sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mike sa...

Simpson blir 20 i december... jag satt och kollade årtalen och han är född 88, so my bad! :)

Joakim Lindqvist sa...

Well, haha, båda hade väl fel då på sätt och vis, jag trodde han var 89a...

Mike sa...

tja du var närmst, han är född den 27 dec så :)