tisdag 16 september 2008

Champions League

På grund av ett otal anledningar har det inte skrivits något i bloggen på ett tag. Arsenal har vänt en tveksam inledning till att vara det mest formstarka laget i ligan. Det blev inga värvningar, föga överraskande, och egentligen har det mesta som var fel i början blivit rätt. van Persie övertygar med mål, Adebayor och Theo gör hattricks (den ene för fel lag, men vafan), Denilson gör mål och assist och Newcastle visar vilket skräp som tillåts spela den genomhärliga "engelska" fotbollen. Skulle inte detta räcka så luftade Wenger både Ramsey och Wilshere mot Blackburn. Eftersom Wilshere bytte av van Persie och gick in som släpande anfallare blir genomsnittsåldern på mittfältet 19,75 år (om Wilshere räknas som femte mittfältare blir snittet exakt 19). Helgalet!

Champions League börjar imorgon med bortamatch mot Dynamo Kiev, en ganska svår nöt att knäcka. För att komma in i stämningen står tvn i skrivande stund på i bakgrunden med Panathinaikos mot Inter som precis börjat. Den som trodde att Viasatkommentatorerna inte skulle nämna Liverpool sex till sju gånger de första tre minuterna fick glatt bita sig själv i tungan. För de som inte visste så skadade sig Cordoba mot Liverpool samt att domaren dömde en championsleaguefinal med Liverpool för tre år sen. Repetera detta tre gånger och lägg till en införskylt med upplysningen om att Gerrard och Torres startar i deras match och räkna ihop så har vi tillfredsställt Glenn för idag.

Nasri och Silvestre är båda skadade och Silvestres icke vara i truppen är synd och lite konstigt eftersom Wenger tidigare sagt att om han inte spelare på lördag (13/9) så spelar han på onsdag. Han spelare inte imorgon och vem vet vilken typ av skada han har som inte ger med sig. Liknar lite väl mycket en viss Rosicky som vad jag minns hade en till två veckor kvar till spel så tidigt som i april (om inte tidigare). Tomas hamstring erbjöds en fotboll för några dagar sedan och tackade bestämt nej till detta. För övrigt älskar jag Arsenals "injury news" som uppdateras väldigt sällan och som citerar Wenger lite då och då "But if he is not available for Saturday [13th] he will be OK for Wednesday [17th] certainly." Certainly. Älskar man inte att Wenger till och från uttalar sig som läkare eller sjukgymnast? Är det nått erfarenheten lärt en så måste det vara att han är en jävligt mycket bättre fotbollscoach, scout, ekonom eller lingvist.

I vilket fall som helst så är både Clichy och Eboue tillbaka och mycket tyder på att vi startar med samma uppställning som mot Blackburn. Att Eboue skulle vara skadad trodde man väl inte riktigt då han flög som en skadeskjuten kråka mot en straff. Visst var det liiiiiiiiite kontakt men behöver man rättfärdiga en filmning med att låta sig bäras och bytas ut? Kanske bäst så när han fotbollsmässigt presterade ovanligt högt med ett dunderskott som topp på isberget. Genomvärdelöse Robinson räddade tyvärr och på nått sätt får Eboue aldrig göra mål, om detta är någon gudomlig rättvisa med tanke på hans övriga beteende vet jag inte men han balanserar på en tunn tråd!

Skönt att Clichy är ok eftersom vänsterbacksbesättningen inte är speciellt gedigen för tillfället. Clichy spelade ovanligt defensivt mot Blackburn och om det var för att vila upp sig inför morgondagen eller för att undvika Barton(läs Guthrie)kopian Andrews som satte standarden med två potentiella "rödakorts" tacklingar innan det gått tio minuter låter jag vara osagt.

Imorgon är det seger som gäller och i ärlighetens namn vet jag inte mer om motståndet än att det är jävligt tråkigt att åka till Ukraina en onsdag. Det kan gå lite hur som men i den formen grabbarna är i så ska det vara en seger. Wenger är dock nöjd med ett oavgjort resultat (lite som en Spurssupporter i en match mot valfritt div. 3 motstånd).

Nu har det gått en halvlek och jag tror Inter leder, "Henke" som Hysen så glatt brukar kalla sin kollega på mitt Fifa 08, gapade sönder halsen och skrek Zlatan rakt ut i 3-4 sekunder. Mancini gjorde målet.

Gonatt och go Gunners

Inga kommentarer: