onsdag 22 oktober 2008

Vad hade du märkt?

Två segrar i rad efter ett landslagsuppehåll som varit allt annat än underhållande är mer än godkänt och det känns bra att vi än en gång har vänt en usel insats till några bra resultat.

Nåväl, allt är inte guld och gröna eftersom vi har tre ordinarie backar skadade och därför ställer upp med något som inte liknar ett försvar.

Vad hade du lagt märke till om du sett Arsenal för första gången i de någon av de två senaste matcherna? Vi tar väl Portomatchen eftersom det är en match som de flesta fotbollstittare blev så jävla illa tvungna att se tack vare Viasats goda vilja. Nåväl, de som inte visste det innan fick även reda på att Lasse Kintj (varför ska jag ens stava hans namn rätt när han inte klarar av en mening utan felsägning?) och Johan Mjällby är totalt värdelösa i kommentatorskällaren i Stockholm.

Nu till Arsenal; vad lägger vi märke till? Jo:
Arsenal spelar världens bästa offensiva fotboll. Arsenal spelar världens sämsta defensiva fotboll (Fenerbaches försvar var inget att hänga i granen men ändå). Arsenal gör mål på 3 av 4 målchanser. Arsenal har en av världens bästa målvakter som därför inte släpper in de där målen som världens sämsta försvar borde släppa in. Arsenal har en fisk i mittförsvaret som ser livrädd ut varje gång han sjukt tveksamt försöker ställa offside. Arsenals spelare dribblar gärna bort en motståndare 3 eller 4 gånger innan han nöjer sig och springer ifrån motståndaren. Arsenal har en komet på högerkanten som försöker springa ifrån svansen av motståndare. Arsenal har två spelare på planen som lyckats odla skägg, de andras hakor används som putsdukar på glas och andra saker som inte bör repas. Arsenal vinner 1 av 5 nickdueller på egen planhalva och slutligen: Arsenal retar alltid upp domare "Fnöjndfeldt" som Kincsssssssssh kallar honom och därför delar han ut kort på "tröjan-över-huvudet"målgester, aja baja!

Någon som vill hålla med om nått på listan eller kanske stryka det på grund utav dess otroligt klena sanningsvärde? Nähä...

En sak som jag, som ser Gunners varje vecka, däremot lade märke till var att vi för en gång skull hade en kapten som reagerade positivt på att ha bindeln runt armen. Kan vi bara få en intakt backlinje sånär som på Willy så växer vi kanske ett nummer och slipper släppa in enkla hörnmål som beror på ett relativt ofokuserat försvarsarbete. Fast.. vad vet jag?

Mest nöjd blir jag om vi lyckas vinna en rad matcher istället för att tappa poäng mot skräplag var tredje match, då kvittar det vem som är skipper och vem som är ordinarie och även hur jävla uselt vårt försvarspel funkar. Framåt ser det inte dåligt ut, Abo känns som en rejäl förstärkning på mitten även om Denilson har gjort en ok säsongsinledning. Nu blir det West Ham nästa och det finns bara 3 poäng i min värld.

Inga kommentarer: