tisdag 7 oktober 2008

Dagens namn Triesman

Finanskrisen slår just nu mot världen. Vilka effekter det har på Arsenals ekonomi är jag definitivt inte rätt person till att kommentera. I vilket fall som helst så kastar snart West Hams ägare Björgolfur Gudmundsson in handduken verkar det som. Läs vilken engelsk tidningsida som helst för bekräftelse. I vilket fall som helst så har Lord Triesman, ett av FAs ljushuvuden uppskattat att Premier League är djupt skuldsatt med ca £3 miljarder i skuld. Topp 4 klubbarna står för £950 miljoner av dessa 3 miljarder. Andas in, andas ut.

Aftonbladet har gett detta underverk en rubrik högst upp på sin hemsida. Underrubriken lyder:

"De fyra största klubbarna - Manchester United, Liverpool, Chelsea och Arsenal - står för huvuddelen av skulderna"

Jag tänker inte utge mig för att vara något geni, men gymnasie och en del oavklarade högskolestudier inom matematik har lärt mig räkna med (bråk... näe) procentsatser. SÅ vi tar det från början. 4 klubbar av Premier Leagues 20 blir... 20%. 1 miljard (950 milj.) av 3 är 33.33%. Som alla ser är siffrorna gigantiska, att 20% skulle ligga till grund för 33% av skulderna är alltså huvuddelen, en huvuddel enligt mig är minst 50% i mitt tycke, om inte ytterliggare 10-20%. Än en gång har snillena på Aftonbladet samt FA hittat på något stormtokigt igen. Att det är Lord Triesman som dumpar nyheten är kanske inte så konstigt med tanke på det inavlade adliga i Storbrittanien. Eftersom briljanta snillen som sir Fergie "väljs" in förstår man vad det finns att väl mellan på den brittiska köttmarknaden. Good hunting.

Nu är självklart 3 miljarder pund stora pengar som alldeles säkert hade kunnat vara betydligt mindre om vett och sans hade funnits inom fotbollsbuissnesen. Att Arsenal har en del av skulden är inte så konstigt med tanke på vår nya arena, medan vårt sätt att tjäna tillbaka pengarna är det vettigaste i världen. Vi tar högre biljettpriser än andra lag, vi köper unga spelare för mindre summor och säljer dem senare för betydligt mer pengar. Just det senare vill självklart snillet Triesman sätta stopp för genom att stödja monsieur Blatter i hans 6+5 fantasi. Tänk om brittiska spelare skulle bli tvungna att få betalt efter vad de är värda istället för var de kom ifrån. Gud hjälpe oss. Nu börjar det visserligen poppa upp brittiska talanger även i Arsenal så vi kan antagligen genomföra vår strategi ändå (Blatter gråter säkert och funderar på om han och Platini inte ska införa en 20års gräns på spelarna också, Gud förbjude att killar från fattigaste Afrika, England eller where ever skulle tjäna pengar på fotbollspel). När det gäller de andra 3 storklubbarna tänker jag inte kommentera hur de sköter sina ekonomiska affärer. Mest för att det är en lång och dryg diskussion i sig som knappast skulle ändra något.

Till slut konstaterar han i den ovan länkade artikeln att deras "fit and proper test" inte riktigt funkar. No shit Sherlock. Dessutom vill han sätta stopp för rasistiska påhopp under matcherna av fansen och ironin att han är Lord och därmed hamnat i samhällsklassen som satte igång slavhandel med mera tycks fint glida förbi. Fans ska stängas av på livstid och när det nu gäller Sp*rsfans så är det väl ok, men att ta tag i någon av alla "bryta-ben"tacklingar på ett smart sätt känns inte relevant. Det skulle nämligen vara att ta själen ur den engelska fotbollen. Jag är absolut inte anhängare av rasism eller någon extrem livsåskådning (om nu inte fotbollsfan räknas in här), men att ge fans livstid fotbollsfritt för utspårade glåpord mot spelare från en fanatisk publik och att låta folk (förlåt resten av de som kallar sig folk) brutalt sparka ner varandra inför tusentals åskådare för tre matchers avstäning är väldigt långt från den verklighet som BORDE råda!

Peace love and a big no to racism, Triesman and Blatter.

Inga kommentarer: