torsdag 17 februari 2011

Äntligen vinst

Efter 2-0 mot Wolves i helgen och en kaskad av brända lägen var de flesta Gooners optimistiska inför Champions League. I mina ögon helt obefogat. Allvarligt, en hemmamatch mot det mest målsnåla laget (nåja näst målsnåla) i PL är inget man ska dra några alltför stora växlar på.

Vi vann mot Barcelona. Det är stort. Så jävla stort att jag har svårt att fatta det. Vi gjorde det med stor skicklighet och stor tur. Djourous hands i första halvlek när det står 1-0 och följande bortdömda mål är rena rånet. Men det får man väl säga om hela första halvlek. Vi skapar en del målchanser och vi borde kanske ha gjort ett mål själva men vi blev utspelade. Så pass att jag valde att ta en promenad i andra halvlek istället för att sitta med magont.

Efter att ha sett andra halvlek i efterhand tycker jag att vi gör en jävligt bra match. Personligen tycker jag fortfarande att vi borde spela defensivare mot Barca. Vi "borde" åtminstone testa att gå ner och spela 4-5-1 med lite mer defensiva ytterspelare (än vad Walcott är iaf.). Men som Robin van Persie säger, Barca kan lika gärna trasha ett defensivt spelsystem som ett offensivt.

Det var oturligt att Song tar ett gult kort redan i 5e minuten. Det hämmar allt defensivt spel från hans sida och att han höll sig kvar på planen tills bytet är ett under. Det finns inget att säga om det gula kortet, it is what it is, däremot borde också Barca haft ett gult i minuten innan. Desto längre Song klarar sig utan gult kort ju mer kan man få ut av honom.

Koscielny och Wilshere var hjältarna igår lika mycket som Arshavin och van Persie. Kos och Jack skötte allt som Barca hade att komma med och det känns helt sjukt att Wilshere tar bort Iniesta och Xavi på det sättet han gör. Givetvis med hjälp av alla andra men så fort det brände till så fanns han där. Och Kos bröt i princip varannan passning förbi Wilshere. Guld!

Jag har inga större förhoppningar om att gå vidare dock. Vi minns ju hur det såg ut på Camp Nou förra säsongen där Messi gör mål på allt som han missade igår. Däremot finns det en chans. Och det tackar jag England och Premier League för. Vi är starkare fysiskt. Vi spelar vecka ut och vecka in mot lag som må vara av undermålig teknisk kvalitet men som vet om att om det springer på 150% i 98 av 90 minuter så har dessa lag en chans att slå vilket annat lag som helst i PL. Sådana lag möter Barcelona väldigt väldigt sällan. Det gör att vi varje match tränas i att hålla ett såpass mycket högre tempo än vad lallarna från Barcelona behöver göra. Vi blir starkare, får bättre kondition och kan därmed vända på vad fan som helst sista kvarten.

Problemet är att hålla ut så länge som Barca kan köra på max. För 100% Barca slår 100% Arsenal. Efter 70 minuter ser inte förhållandena ut så längre. 60% Barca slår inte 70% Arsenal. Så kan vi klara av Barca i en första halvlek och sedan anstormningen i början utav andra så kommer jag att vara optimistisk. Ett tidigt mål för Barca på Camp Nou betyder i mina ögon förlust.

Detta var viktigt. Camp Nou är ännu viktigare. Vi har visat att vi kan slå Barcelona, vi vet det, de vet det. Nu behöver vi bara spela oavgjort. Easy as pie.

Hands of Cesc Fabregas!

Inga kommentarer: