onsdag 26 januari 2011

Oh my God, they killed Kenny

På väg till Wembley. Det var ett tag sen sist. Nu bär det av den 27e februari. Den förmodade ångesten mot Ipswich fick man som ett brev på posten. Första halvlek var en enda orgie i missade halvchanser. Bendtner var magnifik; för att vara en striker så slår han de bästa inläggen i Arsenal. Det är lustigt att se samma signaturer på samma forum racka ner på Nicklas match efter match trots att han är en av de bästa på plan.

Målet var lika magnifikt som viktigt. Svepande boll från Wilshere tas ned av Bendtner med en yttersida i full fart för att sedan dra en back med en fin liten vrickning och sedan glida förbi nästa man med en touch och sedan precissionscurla bollen in i mål. Henry hade inte gjort det bättre.

Resten var formalia. Arshavin gör två assist i en för övrigt lika tam match som vanligt för ryssens del. Koscielny gjorde "fan vad fet jag är" målgesten och Cesc pillade in den mellan benen på målvakten (yeah I said it). Och pang så ska vi spela en efterlängtad final och förhoppningsvis vinna den där titeln som vi behöver skitnödigt mycket.

Nu till lite mer smålustiga begivenheter. Andy Gray får kicken från Sky. Efter att han skojat friskt med Richard Keys om kvinnliga domares kvalifikationer så drar Sky upp en annan incident (tydligen bad Gray en kvinnlig medarbetare att stoppa ner mikrofonen i hans byxor) och lämnar det som anledning till kicken. Att både Gray och Keys är två rövhål vet man ju sedan länge men de har lyckats hålla masken (förutom en del missar här och var) så länge de varit i sändning. Nu glömde de att mickarna var på och Gray får tacka för sig.

Nåja, Keys och Gray är rövhål. Deras kommentarer går dock ut över fler. Förutom Sian Massey (linjedomaren) så är nog inte Kenny Dalglish speciellt nöjd med Gray. Keys, Gray och Kenny måste ha träffats ganska många gånger och som rediga gubbgubbar har väl kvinnor diskuterats på alla möjliga vis. Slutsatsen att Kenny har ungefär samma uppfattning om kvinnor som Keys och Gray är inte speciellt långt borta.

Så som seriös bloggare tänker jag peka ut Kenny Dalglish som en uttalad sexist och snuskgubbe.

F.ö. så är det underhållande att läsa kommentarerna på ABs artikel. Tydligen tycker ett gäng gubbar (?) att det hela bara är trams och klassar det hela som PK. Eftersom det tydligen är PK att ta itu med sexism på arbetsplatser och åtgärda dylika missförhållanden så ber jag att få gratulera dessa herrar. By the way, I was being sarcastic.

PK hade varit att säga att kvinnor visst kan offsideregeln när de uppenbarligen inte kan den. Nu kan kvinnor bevisligen offsideregeln (Sian hade ett antal korrekt bedömda offsideavvinkningar) och därmed kan det knappast vara på plats att vara varken K eller PK.

Inga kommentarer: