lördag 30 augusti 2008

Måstematch

Måstematch är väl inget ord som ska användas alltför ofta men idag känns det lite som en sådan, eller kanske måstevinst är bättre. Det är dags att skaka av sig en hel del sorger och komma igång på mittfältet där spelet inte har fungerat hittills. Cesc är tillbaka och därför känns det som att det borde hända en hel del. Passningspelet måste sitta bättre än mot Fulham och för den delen WBA också. Målchanser måste skapas med tanke på hur många vi missar innan bollen väl ligger i nätmaskorna och flera spelare måste bevisa att de fattat att ligan har börjat och att det inte är ok att släppa till bakåt med markeringsmissar (GALLAS!!) och offsidefällor som är mer än tveksamma (i princip alla insläppta mål under försäsongen).

Vad kan man då säga om Newcastle? Laget ligger 5a inför den tredje omgången och har överaskande tagit poäng borta mot United. Kanske har Keegan fått igång Skatorna eller också har de bestämt sig för att inte göra vad de brukar nämligen att underprestera grovt. Det är kanske en varning att Spanien, som aldrig vinner något, tog EMguldet i somras och därför har kanske även ett visst svart-vitt-randigt lag fattat att med spelarmaterialet som finns borde de göra bättre ifrån sig. Nu blir det här en liten paradox med tanke på att Newcastle har värre skadeproblem än Gunners, med spelare som Martins, Viduka, Duff, Cacapa och Caroll på skadelistan. Dessutom är Joey Barton och Michael Owen tveksamma till spel även om den sistnämde med största sannolikhet startar ikväll. Milner har blivit såld till Aston Villa och med Duff skadad borde hotet från kanterna vara försvagat med enbart NZogbia kvar. Vi vet dock att Owen kan springa ifrån de flesta mittbackarna i ligan men förhoppningsvis ska där finnas en liten Clichy eller Sagna som täcker upp om situationen skulle uppstå.

Från det ena till det andra så stänger shoppingfönstret på måndag och enligt Fizzman så har Wenger tokmycket pengar att spendera men det är den samme som bestämmer om det blir något överhuvudtaget och vad som än händer så är det fine med klubben. 30£ mille. Känn på den. Det sjukaste jag kan tänka mig är att vi köper Berbatov bara för att chansen att jävlas med både Sp*rs och United på en gång är så vackert överhängande. Om nu inte detta slår in så har jag hoppats på Diarra från Real ända sen han spelade Emirates Cup och var lysande. Detta kommer inte hända heller så frågan är vad Wenger har i huvudet just nu. Han har sagt att det kan bli både en och två spelare in och har överaskat tidigare med att plocka gnällDiarra från Chelsea i sista sekunden. Han stannade i en halv säsong så man får ju hoppas att om det kommer en spelare så får det vara någon som förstår att man inte går in i världens bästa lag på ett halvår.
Nog om detta, jag ska käka frukost och sen till bolaget för att sedan bänka mig med fotboll från halvtvå till åttasnåret.

COME ON GUNNERS!!

Inga kommentarer: