söndag 22 augusti 2010

Säsongsinledningen

1-1 borta på Anfield. Låter helt ok om man bortser från omständigheterna. Liverpool gör 1-0 med 10 man på plan. Kändes som att man ville skriva av säsongen direkt. Vi har svårt att tränga igenom handbollsförsvar med 11 man och med 10 man mot oss blir det ännu svårare. De dödlägen som uppstår bryts ofta när motståndarna försöker spela lite eget spel och dra upp anfall som vi sedan kan utnyttja i snabba omställningar. Med 10 man händer inte det. Det som är väldigt skönt med årets upplaga av Arsenal är att vi gör ett grismål mot ett annat topplag. Kanske är Chamakh rätt person för att vi ska vinna en titel i år. En spelare som gör en relativt svag match men ändå krigar till sig ett väldigt viktigt mål. Spelare som kan göra grymt snygga mål efter flödande spel över hela planen har vi i överflöd men Chamakh har viljan att svina in både Reina och bollen i mål och i längden är det helt avgörande.

Sedan såg vi vacker fotboll på Emirates och sex mål som lika gärna hade kunnat vara 12 eller 15. Blackpool var numret för litet över hela planen och höll siffrorna "nere" med fina räddningar och vår egen ineffektivitet. Jag har tyvärr inte hittat några riktigt snygga rubriker som passar för att beskriva Walcotts match så jag hittar på min egen. Threeo var magnifik. Ja, det var bara Blackpool med en spelare mindre större delen av matchen men det finns dagar för att gnälla och dagar för att hylla och då kvittar omständigheterna än en gång.

Ett påpekande man bör göra är att vi har spelat två matcher utan våra två bästa spelare med från start. van Persie och Fàbregas kommer bli riktiga tillskott när de har jobbat ikapp sig själva och kanske hade 6-0 kunnat bli 14-0 med van Persie och Cesc som avslutare.

En sista sak som ska sägas är att vi spelar ett mittfält utan en uttalad defensiv spelare. Visst erbjuder Diaby muskler och längd men att kalla honom defensiv är att töja långt på verkligheten. När vi har tillräckligt många mittbackar friska och tillgängliga kommer Song att flyttas upp och förhoppningsvis styra upp defensiven på mitten. Kan det bara ramla in en målvakt och en mittback sista veckan av fönstret så är vi nöjda och glada. Annars får vi leva med vad Wenger ger oss, vilket inte är så dumt det heller.

Inga kommentarer: