söndag 8 augusti 2010

En vecka kvar

Sista träningsmatchen spelades igår. Om inte nån visste vad vi är bra på och vad vi är dåliga på blev det ganska solklart. Inget ont om Legia Warsawa, men deras kvalité är i höjd med ett mittenlag i the Premiership och det känns mer än oroande. Vi har en målvakt som hade hävdat sig bra i allsvenskan men knappast hade platsat i Blackburn eller Birmingham. Vårt mittförsvar är mer än ojämnt. Vågar vi lägga allt defensivt ansvar på Frimpong när ingen har en aning om var Denilson, Song och Diaby håller hus?

Dåliga genrep ger ofta bra premiärer så en reaktion finns förhoppningsvis i trupper till Anfield nästa söndag, men det suger balle att det är landskamper i veckan innan en premiär. Hur tänkte de där? Allvarligt? Kunde inte det hänt förra veckan?

Den vackra hemmatröjan dimper förhoppningsvis ner i brevlådan lagom till fredag nästa vecka och Fàbregas 4a kommer att pryda ryggen. Känns skönt. Sen kan man undra varför jag alltid är lite småpackad när jag gräver i hushållskassan.

Fler än Arsenal har lite att bevisa innan jag gör ännu ett djupdyk ner i skattkistan och det är Viasat. Om deras sändningar håller samma klass som deras produktioner av Champions League så kommer jag hålla hårt i plånboken. Visst Niva har värvats och med lite tur kan man slippa minst en person av Elin Bak, Bosse, Glenn och Sladjan. Wennström är ett fett "nejtack, inte idag heller". Så det blir jävligt svårt helt enkelt. Varför inte ringa David Fjäll och Jonas Dahlquist?

Näe rain check på tv-abonnemang och så får vi se om det händer något spännande i veckan. Med lite flyt så klarar vi oss ifrån ytterliggare skador och kan se framemot ett mer rutinerat mittfält.

Inga kommentarer: